2022. december 7., szerdaMa Ambrus napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
2022.12.07. Ambrus Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Már az ÁSZ is vizsgálja az MMM-pénzek elköltésének részleteit

Hirdetés

Már az ÁSZ is vizsgálja az MMM-pénzek elköltésének részleteit

Nem csupán egyedi szervezeteket, hanem rendszereket is vizsgál majd az Állami Számvevőszék. A Mandinernek adott interjújában Windisch László, az ÁSZ elnöke szándékairól szólva úgy fogalmazott, céljuk, hogy feltárják a költségvetésen belüli úgynevezett belső adósságokat, azaz a rövid időn belül pénzügyileg is kezelendő területeket. Ezt követően azt javasolják, hogy a kezelésükre transzparens stratégia szülessen.

Példaként a vízközművek gyenge infrastrukturális helyzetére utalt. Mint jelezte, évek óta alig költenek erre a területre, a tisztított ivóvíz harminc százaléka elfolyik a csővezeték rossz állapota miatt. Hiányként nem jelenik meg a költségvetésben, de attól még létező probléma, amit egyre nehezebb és drágább lesz kijavítani.

A pedagógusok béremelése is ilyen, tulajdonképpen a múlt század közepe, a kommunista bérstruktúra felállítása óta fennálló és az elmúlt harminc évben sem kezelt belső adóssága a költségvetésnek.

Hirdetés

A szervezet elnöke azonban ehhez azt is hozzátette, hogy nem a kikényszerítés a cél, mivel az ÁSZ az Országgyűlés ellen­őrző szerve, de tanácsokat azért megfogalmaznak. Kiemelt feladatnak nevezte emellett a közpénzfelhasználás átláthatóságának javítását. Ez ugyanis a felelős gazdálkodás egyik garanciája, az elszámoltathatóság alapja.

Közös pénzünket költik az állami szervek, de egyáltalán nem annyira rossz a helyzet ezen a téren, mint ahogy azt egyesek – alighanem politikai okokból – próbálják bemutatni. Ettől még van min javítani, ezért a számvevőszék külön vizsgálni fogja, s ha lesz javaslatunk, széles körben megosztjuk majd. 

A

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/11/23/allami-szamvevoszek-windisch-laszlo-partfinanszirozas-ugyeszseg-eljaras-mmm-marki-zay-peter/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nincs többé ingyen túlórázás a közoktatásban

Nincs többé ingyen túlórázás a közoktatásban

Olyan jogerős döntés született, amelynek köszönhetően megszűnhet a túlórákkal való visszaélések nagyobb része a közoktatásban. A …