2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Majdnem végeztek a fogaskerekű felújításával, amikor a betörők tönkretették

Hirdetés

Majdnem végeztek a fogaskerekű felújításával, amikor a betörők tönkretették

Május 7-én éjszaka betörtek a Budapesti Fogaskerekű Vasút városmajori kocsiszínjébe annak ellenére, hogy a telephelyet biztonsági szolgálat védi. Az emelős műhelyben lévő, végszerelés alatt álló „szuperfogas” 56-os motorkocsijának fényezését durván megrongálták, festékszóróval összefújták. A műhely zárva volt, a zárat feltörték – adta hírül az egyik közlekedéssel foglalkozó szakember közösségi oldalán.

Hajtó Bálint arra emlékeztetett, hogy a motorkocsit nemrég, május 3-án szállították át a Vasúti Járműjavítóból (VJSZ) a Városmajorba, hogy a felújítási munkálatokat már a Fogaskerekű Vasút műhelyében fejezzék be. A BKV lapunkkal azt közölte, hogy a felújítást nagymértékben hátráltatja a bűncselekmény, mert a jármű jelentős részén javítani kell a fényezést. A kár – az első vizsgálatok szerint – csaknem másfél millió forint a közlekedési társaság szerint.

A civil szakértő úgy látja, ha a járművet vissza kell juttatni a főműhelybe, akkor a kárösszeg magasabb is lehet és a forgalomba állítása is tovább csúszik emiatt.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/05/12/rongalas-brfk-fogaskereku-graffiti-bkv-metro-rendorseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kigyulladt egy lakás Budapesten

Az oldal azt írja, hogy a tűz a Fehérvári úton van. Azt is írják, hogy egy negyedik …