2023. május 28., vasárnapMa Emil, Csanád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 372,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 383,00 Ft
2023.05.28. Emil, Csanád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 372,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 383,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Majális, lazulás, Dürer – nyitnak a teraszok a hosszú hétvégén

Hirdetés

Majális, lazulás, Dürer – nyitnak a teraszok a hosszú hétvégén

A We Love Budapest hétvégi kínálata között lehet találni több lehetőséget is a majálisra, de tulipános élménysétával, mozival és terasznyitókon üldögélve is köszönthetjük a szép idő eljövetelét.

Április 28., péntek

A Magyar Film Napja 2023: Április 28. és 30. között idén is ünnepelhetjük a magyar film napját több moziban. A Corvinban a közelmúltban felújított filmekből készülnek válogatással, a Tabánban a nemrég bemutatott magyar sikerfilmek peregnek, a Kinóban pedig olyan alkotásokat vetítenek, amelyeket nagyvásznon elvétve, rövid ideig, vagy egyáltalán nem lehetett látni.  

Tulipánmánia élményséta: Ki ne ismerné és szeretné a tulipánokat? De tudjuk-e honnan származnak, és milyen utat futottak be az elmúlt századokban? Ki volt Clusius és milyen bűnesetbe keveredett? Mi a tulipánőrület, és miért ették meg a hollandok a vagyonokat érő tulipánhagymákat? Az április 28-ai élménysétán minden kérdésére választ kaphatunk a Vácrátóti arborétum (Nemzeti Botanikus Kert) főkertészétől, aki beavatja a résztvevőket a tulipánok nevelésének, termesztésének és fajtáinak titkaiba. A botanikus kertben 70 tulipánfaj, 50 ezer hagymája került tavaly ősszel elültetésre, melyeket a séta alkalmával megcsodálhatunk.  

Hirdetés

Határ Attila: Behaviour Therapy – Finissage Salon Night: Határ Attila kiállításának finisszázsán vehetünk részt április 28-án a LAVOR Collective-ben, amelyet a hagyományokhoz híven egy bulival kötöttek egybe a szervezők. Miközben az emberi viselkedésmintákat, kapcsolatokat feldolgozó képeket tanulmányozzuk, Julius Cage of Sounds francia Dj fog gondoskodni a hangulatról. Ha megszomjaznák a táncban, a díjnyertes Gong kézműves ginválogatására és &T Tonics prémium magyar forrásvíz alapú tonikjaira is vethetünk egy pillantást.  

Április 29., szombat

Dunai Mackó Majális: A Szentendrei-szigeten lévő Nemdebárka is megünnepli a munkaszüneti napot egy április 29-től május 1-ig tartó Dunai Mackó Majálissal. A három napon át tartó eseményre erős és változatos line-uppal készültek a szervezők: érkezik többek között ZIP, Víg Mihály, Szűcs Krisztián és Henri Gonzo és a Papírsárkányok is.

ArchiKids Budapest 2023: Idén tavasszal a Kortárs Építészeti Központ ismét megrendezi Budapest […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/04/28/we-love-budapest-majalis-hosszu-hetvege-programok-terasznyitas-elmenyek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szabó Tímea kiakadt az ATV-re, a csatorna szerint a politikus ellenük uszít

Szabó Tímea kiakadt az ATV-re, a csatorna szerint a politikus ellenük uszít

Szabó Tímea hivatalos Facebook-oldalán fejtette ki a véleményét az ATV csütörtök esti műsorában való szereplésével …