2021. március 3., szerdaMa Kornélia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.03.03. Kornélia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Magyartanárok Egyesülete: 80 éves visszalépés az érettségi feladatok átszabása

Hirdetés

Magyartanárok Egyesülete: 80 éves visszalépés az érettségi feladatok átszabása

A Magyartanárok Egyesülete élesen bírálja, hogy 2023-tól jelentősen változnak a magyar nyelv és irodalom tantárgy érettségi feladatai. A változtatások alapján az írásbeliből kikerül a gyakorlati szövegalkotási feladat, ami egy rövid érvelés, kérvény vagy vitaindító megírását jelenti, helyette „műveltségi teszt” szerepel majd. Ez a módosítás az egyesület szerint 80 éves visszalépést jelent, írta az eduline.hu.

A tanár, diákjai vizsgaeredményeinek érdekében, arra kényszerül, hogy mindent megtanítson, amit a Nemzeti Alaptanterv előír, mivel a tesztben bármit kérdezhetnek az előírt tananyagból. Így „kevesebb időt szentel a szövegértés, a műértés gyakorlására, az olvasás megszerettetésére, a kommunikációs és gondolkodási képességek fejlesztésére, és jóval többet a listák bemagoltatására és a vizsgára felkészítő tesztek íratására” – fogalmaznak állásfoglalásukban.

Hozzáteszik: a szerzőkön és műveken való átrohanás nem ápolja a nemzeti hagyományt, a nevek és a műcímek ismerete pedig még nem műveltség. 

Hirdetés

Kapcsolódó
[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/02/23/magyarerettsegi_magyartanarok-egyesulete-_temakifejto-essze/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vakcinaútlevél: nem tudni milyen következménye lesz, hogy a magyarban nem lesz oltástípus

Vakcinaútlevél: nem tudni milyen következménye lesz, hogy a magyarban nem lesz oltástípus

A magyar oltási igazolvány az egész unióban érvényes lesz – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ az …