2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Magyarországon lőttek le egy fokozottan veszélyeztetett madarat

Hirdetés

Magyarországon lőttek le egy fokozottan veszélyeztetett madarat

Vélhetően lelőttek egy barátkeselyűt Magyarországon, amely Bulgáriából érkezhetett az országba. Az állat fokozottan védett fajnak számít, elpusztítása orvvadászatnak és természetkárosításnak minősül. 

A parlagisas.hu oldalán azt írták, hogy a bolgár Green Balkans szervezet kollégái a múlt héten riasztották a magyar állatvédőket, mivel egy nyomkövetővel jelölt barátkeselyű Magyarország területéről „gyanús GPS adatokat” küldött. 

Az állatvédők és természetvédők néhány óra alatt a helyszínre siettek és meg is találták a jeladót. A helyszínen madártollakat és vérnyomokat is találtak, vagyis azt feltételezik, hogy az állatot vélhetően meglőtték. 

A helyszínelés alatt a feltételezett elkövető lábnyomaira is ráakadtak.

Hirdetés

A barátkeselyű egyike az Európában őshonos négy keselyűfajnak, amelyek már a kontinens több országából is kipusztultak. Bulgáriában 1985-ben szintén kipusztulttá nyilvánították őket, de azóta sikerült repatriálni a madarakat és idén tavasszal már három pár is fészkelni kezdett az országban. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/28/magyarorszagon-lottek-le-egy-veszelyeztetett-baratkeselyut/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy 36 éves nő a koronavírus legfiatalabb áldozata

Egy 36 éves nő a koronavírus legfiatalabb áldozata

Egy 36 éves nő volt a koronavírus legfiatalabb áldozata kedden – derül ki a kormányzati …