2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Magyarországon is megjelenhet az indiai kettős mutáns

Hirdetés

Magyarországon is megjelenhet az indiai kettős mutáns

Idő kérdése, hogy Magyarországon is megjelenjen az indiai kettős variáns, amely nemcsak fertőzőbb lehet, de az oltás hatásaival szemben is ellenállóbb, mint a többi vírus.

Az indiai vírus jól ismert tüskéi két helyen is módosultak, ezáltal nem csupán könnyebben terjed, de ellenállóbb is elődeinél.

Az indiai kettős mutánst azért nevezik így, mert két korábbi, már ismert mutáns tüskefehérjéjének változásai ennél a törzsnél egyszerre jelentek meg.

Mivel sok szükséges vizsgálatot, tesztet még nem végeztek el, korai lenne még kijelenteni, hogy fertőzőbb vagy veszélyesebb lenne a kórokozó, de a feladat adott – nyilatkozta a Blikknek Rusvai Miklós víruskutató, állatorvos.

A brit Guardian is erről ír, cikkük szerint India hiányt szenved az oxigénből. A nagyobb városok kórházainak legfeljebb egy nap tartalékuk van, ami rendkívül kevés.

Narendra Modi miniszterelnök […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/21/koronavirus-koronavirus-magyarorszagon-rusvai-miklos-indiai-mutans-oltas-vakcina-jarvany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az Index népe szólt: megvan az ellenzéki favorit

Az Index népe szólt: megvan az ellenzéki favorit

Reggeli cikkünkben részletesen foglalkoztunk vele, hogy a közvélemény-kutatási adatok alapján Karácsony Gergely és Jakab Péter …