2022. október 6., csütörtökMa Renáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.06. Renáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Magyarország lakosságának tíz százaléka nyomorba fog születni

Hirdetés

Magyarország lakosságának tíz százaléka nyomorba fog születni

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, Vecsei Miklós egy kerekasztal-beszélgetésen Fabiny Tamás evangélikus püspök, Kállai Ernő társadalomkutató és Binder Mátyás történész társaságában az Együtt és mégis külön – A cigányság a mai magyar társadalomban című Máltai Tanulmányok-lapszám bemutatóján feltette a kérdést: „Hogy lehet, hogy ezek a számok nem ordítanak jobban?” – írja a Magyar Hang.

Van, ahol még a polgármester is lopja az áramot

„Muszáj beszélni erről, mert lassan mi is lopni fogjuk az áramot” – kezdte Kállai Ernő egykori országgyűlési biztos a válaszát arra a kérdésre, hogy időszerű-e a szegénység valódi természetéről beszélni.

Vecsei Miklós felzárkózásért felelős miniszterelnöki biztos és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke elmondta, hogy tud olyan településről, ahol mindenki, így a polgármester is lopja az áramot.

Hirdetés

captures chrome-capture-2022-8-21 (1).png

Fotó: Máltai hírek / YouTube

A miniszterelnöki biztos Mátrai Roxánától idézett, aki az ország régóta legszegényebb településének számító Csenyétén járt:

2020 augusztusában jártam először Csenyétén, az ország legszegényebb településeként ismert, száz százalékban romák lakta borsodi faluban. Aznap hazaérve csak ennyit jegyeztem le magamnak: „Ezelőtt még sosem volt olyan barátnőm, akitől […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/09/21/nyomor-magyarorszag-felzarkoztatas-vecsei-miklos-fabiny-tamas-csenyete/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fergeteges James Bond filmzenei koncert várható az Arénában

A The Best of Bond Symphonic koncertshow a Csimborasszó Production és a Budapesti Operettszínház közös …