2022. október 5., szerdaMa Aurél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
2022.10.05. Aurél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Magyarország importra szorul kukoricából

Hirdetés

Magyarország importra szorul kukoricából

Még a kukorica betakarítása előtt állunk, de a kirívó aszály és a hőhullámok miatt több százezer hektáron tönkrement a kukorica, az elszáradt növény egy részét csak takarmányként tudták felhasználni. Az ország keleti részén és a Dunántúlon ugyan megmaradt a kukorica, de ott is gyenge minőségű termést hozott. Megfelelően fejlődni az egész országban nem tudott a növény, három megyében azonban még viszonylag rendes termésre lehet számítani, vagyis Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megye egyes területein – részletezték a Portfoliónak az ágazatban dolgozó, nevük elhallgatását kérő személyek, akik úgy vélik, hogy a legoptimálisabb becslések szerint is a hazai igények 10 százalékát biztosan nem tudja kiszolgálni az idei termés.

Erre még sosem volt példa, minden évben jóval a hazai igények felett termelt a mezőgazdaság, és jelentős, több millió tonnás exportárualap is keletkezett

– emelték ki. 

A piaci szereplők prognózisa szerint idén 2,8-3,6 millió tonna termésre lehet számítani a megszokott 6-9 millió tonna helyett. A kukorica hazai étkezési, takarmány-, ipari célú felhasználása pedig évente 4-5 millió tonna, mindebből következik, hogy akár kétmillió tonna importra is szorulhatunk. 

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/09/17/importra-szorulunk-kukoricabol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vascsővel rabolta ki ismerősét egy tatai férfi

A férfi április 14-én, a hajnali órákban elment az ismerőse lakókocsijához és hangosan dörömbölni kezdett …