2024. július 15., hétfőMa Henrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.07.15. Henrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Magyar szuverenitásvédelmi törvény kontra amerikai ügynökregisztrációs szabályozás

Hirdetés

Magyar szuverenitásvédelmi törvény kontra amerikai ügynökregisztrációs szabályozás

David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete nem először bírálta a magyar szuverenitásvédelmi törvényt, valamint és a Szuverenitásvédelmi Hivatalt. Legutóbb, június 23-án, a rezidenciáján rendezett családi Pride-pikniken jelentette ki: „Putyin orosz elnök elfogadtatott egy »külföldiügynök-törvényt«, hogy bűnbakká tegye, befeketítse és partvonalra szorítsa a hazai politikai ellenfeleit, amit egy »melegpropaganda-ellenes törvény« követett. Nem tartott sokáig eljutnia addig a kijelentésig, miszerint a politikai ellenzékét külföldi ügynökök finanszírozzák LMBT civil szervezetek révén, és hogy azt állítsa, az Oroszországba küldött amerikai nagykövet pedofil.”

Amit a demokratikus világ jó része figyelmeztető tanmesének tekintett, azt a magyar kormány, úgy tűnik, modellként használja. Magyarország is megalkotta saját, a civil szervezetek »külföldi támogatásáról« szóló törvényét, aztán a »melegpropaganda-ellenes« törvényét, majd az úgynevezett »Szuverenitásvédelmi Hivatalt«. Magyarország nem sok időt vesztegetett, mire ezt a félelemgépezetet alkalmazni kezdte

– állította David Pressman.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal nemrég létrehozott közösségi oldalán reagált a nagykövet beszédére. Felhívták a figyelmét arra, hogy az amerikai törvény minden tekintetben szigorúbb, mint a magyar szabályozás, ugyanakkor az Egyesült Államok által hozott szuverenitásvédelmi intézkedések megítélése kizárólag az amerikai polgárokra tartozik. Joggal várható el – olvasható a közleményben –, hogy a nagykövet úr is tiszteletben tartsa a magyar törvényhozást, a szabályozás megítélését pedig a magyar emberekre bízza.

Hirdetés

Magyar szuverenitásvédelem

A magyar szuverenitásvédelmi törvényt 2023. december 12-én szavazta meg az Országgyűlés. Az így létrejött Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke Lánczi Tamás lett. A még tavaly hatályba lépett jogszabály szerint a Szuverenitásvédelmi Hivatal „elemző, értékelő, javaslattevő és vizsgálati tevékenységet folytató autonóm államigazgatási szerv.

A hivatal független, csak jogszabályoknak van alárendelve, feladatkörében más személy vagy szerv által nem utasítható, feladatát más szervektől elkülönülten és minden más intézmény, szerv, politikai párt, társaság, egyesület, jogi vagy természetes személy általi befolyásolástól mentesen látja el. A hivatal számára feladatot csak törvény írhat elő.

A hivatal feladatai:

  • Szuverenitáskockázat-értékelési módszertant alakít ki és alkalmaz.
  • A vizsgálat alá vont szervezetektől, az állami és önkormányzati szervektől, továbbá más, az adott ügyben érintett szervezetektől vagy személyektől beszerzett információk és adatokértékelésével elemzi a nemzeti szuverenitás érvényesülését.
  • Javaslatokat dolgoz ki és ajánlásokat fogalmaz meg a Magyarország […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/26/david-pressman-nagykovet-szuverenitasvedelmi-hivatal-torveny/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mentőautó borult fel Budapesten, a Bocskai úton

Mentőautó és személygépkocsi ütközött vasárnap délután Budapest XI. kerületében a Bocskai úton, a mentő a …