2021. november 27., szombatMa Virgil napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.27. Virgil Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Magyar Orvosi Kamara: A korábban sokat ügyelő orvosok nem láttak semmit a béremelésből

Hirdetés

Magyar Orvosi Kamara: A korábban sokat ügyelő orvosok nem láttak semmit a béremelésből

Nagy Marcell, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) titkára szerint szabályozatlan maradt a magán- és a közellátás között a betegutak ügye, valamint a korábban sokat ügyelő orvosok érdemben semmit nem láttak a béremelésből.

Az egész egészségügyi ellátás alapfeltétele az lenne, hogy lássuk, hány orvosból gazdálkodunk, illetve hol milyen igények merülnek fel és azokat ki tudjuk-e elégíteni. Ezért volt fontos ez a törvény, mert ezáltal kiderült, hogy az adott orvosok hol dolgoznak, hol mennyi időt töltenek és hogyan szerveződik most az ellátás. Ezt korábban nem tudtuk. Mi jelen pillanatban sem tudjuk, de az állam, vagyis az Országos Kórházi Főigazgatóság mint az ellátás szervezéséért felelős szerv már igen

– mondta Nagy Marcell a jogállási törvényről. Megjegyezte, hogy az orvosok másodállásának engedélyezése is viszonylag gördülékenyen zajlott, technikai fennakadások voltak csupán, ezek túlnyomórészt zöld utat is kaptak. Közölte, hogy bár az orvosok többsége nem dolgozott öt-hat helyen, azért előfordult ilyen.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/19/magyar-orvosi-kamara-nagy-marcell-jogallasi-torveny/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Decemberben változik a Volánbusz menetrendje

Decemberben változik a Volánbusz menetrendje

December 12-én életbe lép a Volánbusz Zrt. 2021/2022. évi autóbusz-menetrendje, amely az idén is számos …