2021. október 19., keddMa Nándor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.10.19. Nándor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Magyar katonák mennek Afrikába

Hirdetés

Magyar katonák mennek Afrikába

Magyarország tizenkét katonát küld a Száhel-övezetbe, akik felderítő munkát végeznek majd az afrikai térségben − mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának csütörtöki ülésén. Hozzátette: a részletekről csak zárt ülésen számolhat be.

Benkő Tibor éves meghallgatásán elmondta, hogy a magyar katonáknak egyre több kihívással kell szembenézniük. Példaként említette a hibrid hadviselést, a terrorizmust, az illegális migrációt és az esetleges újabb járványokat.

Ezért is tartja kiemelten fontosnak a budapesti NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ biológiai laboratóriumának kutatásait, ugyanis ezek segítik a felkészülést a biológiai, bakteriológiai fegyverekre.

Kiemelte, hogy magyarországi és nemzetközi kiképzéseken, gyakorlatokon is részt vettek magyar katonák, bár utóbbiból a járvány miatt kevesebb volt. Évente mintegy kétezer katona vesz részt külföldi misszióban, illetve dolgozik NATO- és EU-készenléti szolgálati beosztásban − tájékoztatott a miniszter.

Hirdetés

Benkő Tibor megemlítette Magyarország részvételét a mali hadsereget segítő európai erők műveletében is. Részletesen ismertette a honvédelmi költségvetés növekedését és a haderőfejlesztést. Bírálta a korábbi katonai átszervezéseket, amelyek végeredménye szerinte „mindig a létszám és a védelmi képességek csökkentése volt”.

A honvédelmi miniszter ismertette a honvédelmi és haderőfejlesztési program főbb elemeit, köztük a haditechnikai eszközök beszerzését és a hazafias honvédelmi nevelést. Elmondta: egyre több intézmény csatlakozik a középiskolai rendszerű honvédkadétprogramhoz.

A haderőfejlesztési program időarányosan halad, a kiberfenyegetést kiemelten kezelik: szereztek be eszközöket, ezért hozták létre a kibervédelmi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/10/14/honvedelmi-miniszterium-benko-tibor-haditchnika-hadgyakorlat-felderites-szahel-ovezet-afrika-mali/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Képtelenek voltak felkelteni egy balesetet okozó sofőrt a rendőrök, hogy megfújja a szondát

Képtelenek voltak felkelteni egy balesetet okozó sofőrt a rendőrök, hogy megfújja a szondát

Vélhetően vezetés közben elaludt az a sofőr, aki vasárnap délután az újpesti Íves utcában áttért …