2023. június 2., péntekMa Anita, Kármen napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.02. Anita, Kármen Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Magyar férfi gyújtotta volna fel a moszkvai magyar nagykövetség épületét

Hirdetés

Magyar férfi gyújtotta volna fel a moszkvai magyar nagykövetség épületét

A Budapesti II. és III. kerületi Ügyészség 2022 októberében emelt vádat egy 30-as éveiben járó, orosz felmenőkkel rendelkező budapesti lakos magyar állampolgárral szemben. Az elkövetőt a Fővárosi Törvényszék a március 31. napján, előkészítő ülésen hozott ítéletével terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt 1 évi, börtön fokozatú, végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélt, és előzetes bírói mentesítésben részesítette.

Az ítélet lényege szerint a vádlott 2021. december 7. napját megelőzően több alkalommal kereste telefonon Magyarországnak az Orosz Föderáció fővárosában, Moszkvában lévő nagykövetségét azért, hogy a barátnője turistavízumát elintézze.

2021. december 7-én személyesen is megjelent a nagykövetségnél, oda ismét betelefonált, akkor azt a tájékoztatást kapta, hogy a vízumkérelmet interneten keresztül lehet elintézni. A választ hallva a vádlott a helyszínre hozott benzint az épület előtt szétlocsolta, majd 16 órakor a magyar nagykövetség két dolgozóját is azzal fenyegette meg telefonon keresztül, hogy felrobbant egy autót, valamint felgyújtja a nagykövetség épületét, amennyiben igen rövid időn belül nem kapja meg a barátnője a Magyarországra szóló beutazóvízumot.

A vádlott terrorcselekmény […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/05/08/magyar-nagykovetseg-moszkva-fenyegetes-vizum-gyujtogatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fordulóponthoz érkeztünk: a következményeket többé nem lehet a szőnyeg alá söpörni

Fordulóponthoz érkeztünk: a következményeket többé nem lehet a szőnyeg alá söpörni

Az Egyesült Államok tisztifőorvosa, Vivek Murthy hivatalos figyelmeztetést adott ki a közösségi média mentális egészségre …