2020. november 26., csütörtökMa Virág napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.11.26. Virág Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Magánpraxisok: törvényszerű-e a vidéki intézmények előretörése?

Hirdetés

Magánpraxisok: törvényszerű-e a vidéki intézmények előretörése?

A bérrendezésről, a hálapénz kivezetéséről, az állami és magánegészségügy szétválasztásáról több kerekasztal-beszélgetést szervezett már a foglaljorvost.hu alapítója, Straub Fanni. A legutóbbi eszmecsere résztvevői Lantos Gabriella egészségügyi menedzser, a Róbert Károly Magánkórház volt operatív igazgatója, Leitner György, az Affidea vezérigazgatója, valamint Karli Péter tranzakciós szakértő, a Heal Partners Kft. tulajdonos ügyvezetője voltak.

Lantos Gabriella úgy vélte, a kereslet emelkedésével a kínálat is növekedett a privát praxisok számában, de ez is elsősorban Budapesten jellemző. A vidéki piac jóval kisebb, meglátása szerint a komplex szolgáltatók a jövőben is a fővárosra fognak koncentrálódni. A jövő orvosgenerációjában látja azt az erőt, mely a változás folyamatát generálni fogja, mindemellett a piaci szereplők a méretgazdaságosság alapján fognak elrendeződni a következő években, egyértelműen a közepes és nagy szereplők javára.

Jöhet a kisebb magánrendelők felvásárlása

Leitner György 5 év távlatában látja azt az elmozdulást, ami a privát egészségügyet jellemzi, az egész iparág láthatóbbá vált, már nem csak a hosszú várakozási időt elkerülendő választják a privát praxisokat a páciensek, a szolgáltatók komplex kínálattal vannak jelen. Új befektetők jelentek meg, a meglévő magánintézmények pedig bővültek, mára 3-5 erős és aktív szereplő vezeti a magánegészségügyi szolgáltatók piacát.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/13/maganpraxisok_egeszsegugy_jogallas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elvitték a skandináv lottó főnyereményét

Elvitték a skandináv lottó főnyereményét

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a november 25-én megtartott 48. heti skandináv lottó sorsoláson az …