2020. október 21., szerdaMa Vendel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2020.10.21. Vendel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ma van az emberkereskedelem elleni küzdelem európai napja

Ma van az emberkereskedelem elleni küzdelem európai napja

Október 18. az emberkereskedelem elleni küzdelem európai napja. A Baptista Szeretetszolgálat honlapján mellbevágó meghatározása szerint a tevékenység

az emberek illegális áruba bocsátása, elsősorban iparosodott szexuális kihasználás és kényszermunka céljából.

Az Abcúg egyik riportja szerint több mint 36 ezer ember él Magyarországon jelenleg is emberkereskedelem áldozataként, míg az egész világon 40,3 millióan. Ennek csak egyik, de annál gyakoribb formája a szexuális kizsákmányolás vagy kényszerprostitúció.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet, az IOM kutatásai ezeket az eredményeket tovább részletezik: Magyarországon évente 5–20 ezer fő közé teszik a kényszerprostitúció, 10–40 ezer fő közé a munkacélú kizsákmányolás áldozatainak számát.

Egy eset a sok közül

Idén májusban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csapott le szegedi otthonában O. István 52 éves szegedi lakosra. A rendőrség közlése szerint a szegedi férfi több nővel is jó viszonyt alakított ki, majd rávette őket, hogy prostituáltként dolgozzanak, és a bevételükből részesedést kért. O. István biztosította a vendégek fogadására alkalmas ingatlant, és megszabta a lányok által megkeresett napi összeg mértékét. A férfi az egyik nőt pszichikai kényszerrel és testi fenyegetéssel bírta rá a prostitúcióra, először Ausztriában, később pedig németországi bordélyházakban. A nyomozás kitért arra is, hogy a férfi késsel fenyegette, és meg is vágta a lányt, akinek emiatt orvosi ellátásra volt szüksége.

Ez csak egy olyan beszámoló a sok közül, amelyből felsejlik az emberkereskedelem ijesztő, sötét valósága. Számtalan alkalommal történik meg, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévő fiatal lányokat, nőket megtévesztéssel rángatják bele a prostitúcióba a futtatók.

Kiből lesz áldozat?

Az áldozattá válás okai között szerepel a magas munkanélküliség, a szegénység, az áldozatok kiszolgáltatott helyzete – erről már a  Belügyminisztérium egyik anyaga számol be Emberkereskedelem elleni küzdelem Magyarországon címmel. Az áldozatokra ösztönzően hat a jobb élet és a rövid távú meggazdagodás reménye. A legkiszolgáltatottabbak azok a lányok, akik alacsony iskolai végzettséggel, kevés munkatapasztalattal rendelkeznek, de az állami gondozásból kikerülő fiatalok is ide sorolhatóak.

A kezdeti szerelem elmúlik

A toborzás fázisában a stricik ritkán alkalmaznak erőszakot, inkább hitegetéssel, szerelmi kapcsolatok színlelésével kötik magukhoz az érzelmileg labilis lányokat. Olykor feltűnnek a férfiak mellett a már régebb óta velük dolgozó prostituáltak […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/18/emberkereskedelem_rabszolga_nap/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Koronavírusos az Új Szent János Kórház főigazgatója

Koronavírusos az Új Szent János Kórház főigazgatója

Pozitív lett az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő főigazgatójának koronavírus-tesztje – ezt …