2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ma nyilatkozik a bűnösségéről a Schadl–Völner-per három fővádlottja

Hirdetés

Ma nyilatkozik a bűnösségéről a Schadl–Völner-per három fővádlottja

Cikkünk folyamatosan frissül…

Csütörtök reggel 9 óra előtt a Fővárosi Törvényszék bejárata előtt a Jogállamért Egyesület és az Adóskamara aktivistái fogadták a Schadl–Völner-per előkészítő tárgyalásának harmadik napjára érkezőket. A bejáratot rendőrök biztosítják. A két civil szervezet képviselői az Index tudósítójának elmondták, hogy az ülés alatt demonstrációt tartanak. Megjelent a helyszínen Jakab Péter is, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy Völner Pálra kíváncsi. Az ellenzéki politikus azt szeretné megtudni, ki intézte el neki, hogy szabadlábon védekezhet.

Kilenc óra után néhány perccel megkezdődött az előkészítő ülés dr. Tóth Erzsébet tanácsvezető bíró előtt. A bírónő újra nyilatkoztatta a vádlottakat, hogy készülhet-e róluk fotó a tárgyalóteremben. Völner Pál és a harmadrendű vádlott, R. Róbert ismét hozzájárult a felvételek készítéséhez. Schadl György ugyanezt most sem engedélyezte. Ezt követően kivezették a vádlottakat a teremből, hogy egyenként szólítsák be őket.

A bírónő először az ötödrendű vádlottat, A. Tamást kérdezte, hogy lemond-e a tárgyalásról és elfogadja-e az ügyészség javaslatát? A válasz: nem. Ugyancsak nemmel felelt a kérdésre az ötödrendű vádlott, R. Róbert is, aki szerint a vádirat nem tartalmazza a valóságot. Mint mondta, a teljes hanganyagot vizsgálják és ne csak kiragadott részleteket.

Hirdetés

Jakab Péter a Fővárosi Törvényszék bejárata előtt 2023. február 23-án

Jakab Péter a Fővárosi Törvényszék bejárata előtt 2023. február 23-án

Fotó: Németh Kata / Index

Hat végrehajtó már beismerte bűnösségét

Február 17-én előkészítő üléssel kezdődött meg a Fővárosi Törvényszéken a Schadl–Völner-per. Két bírósági végrehajtó már a nyomozati szakaszban, a gyanúsítotti kihallgatása során beismerte bűnösségét.

Az előkészítő ülés első napján Völner Pál és a harmadrendű vádlott, R. Róbert is hozzájárult, hogy fotók készüljenek róluk a teremben, Schadl György viszont ugyanezt megtiltotta. Az elsőrendű vádlott vezető védője, Morvai Attila az ülés elhalasztását kérte, mivel nem kaptak meg minden iratot. A Völnert védő Papp Gábor viszont az ülés megtartása mellett volt.

Az előkészítő ülés első két napján több végrehajtó is beismerte a bűnösségét. 

Mindannyian lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról, elfogadva ezzel az ügyészség által indítványozott, végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésüket, továbbá azt, hogy öt évre eltiltják őket a jogi egyetemi végzettséghez kötődő foglalkozástól.

De bevallotta a bűnösségét a végrehajtói kar korábbi hivatalvezetője, P. Béla István is, így neki várhatóan pénzbüntetés és foglalkozástól való eltiltás lesz a büntetése.

A hatodrendű vádlott, Cs. É. végrehajtó társaitól eltérően nem ismerte be a bűnösségét, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogról, ám három pénzátadást elismert. Szintén nem ismerte el bűnösségét a kecskeméti P. házaspár, akik a vád szerint közreműködtek abban, hogy egy alapítványi tulajdonban álló általános iskola megkaphassa a működési engedélyét. Az iskolát fenntartó alapítvány vezetőjének, S. Etelkának az ügy harmadrendű vádlottja, R. Róbert azt állította, hogy pénzért segít elintézni a működési engedélyt. A vád szerint a házaspár összesen 1,3 millió forintot vett át. Nem ismerte el a bűnösségét S. Etelka sem, aki elmondása szerint 25 éve dolgozik vállalkozóként, és soha senkinek nem fizetett kenőpénzt, egy „pénzéhes csaló” áldozata. Szintén nem ismerte be a bűnösségét Schadl sofőrje és intézője, M. Viktor, aki a vád szerint hozta-vitte a korruptpénzeket Schadl és a végrehajtók közt.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/02/23/volner-pal-schadl-gyorgy-korrupcio-fovarosi-torvenyszek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Óriási tűz van a gyáli szeméttelepen

A Kőrösi úton kigyulladt hulladék-feldolgozóban mintegy ötszáz négyzetméteren égnek a papírbálák. A lángok már egy …