2021. november 27., szombatMa Virgil napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.27. Virgil Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ma kiderül, milyen telünk lesz

Hirdetés

Ma kiderül, milyen telünk lesz

Izgalmas bejegyzéssel jelentkezett az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán. Mint írják, Márton napjához, illetve a főszereben lévő lúdhoz, libához rengeteg népi hiedelem kötődik, amelyekből következtetni lehet a következő időszak időjárására. Ezek közül osztották meg a legnépszerűbbeket:

  • Ha a liba csontja barna és rövid, akkor sáros lesz a tél, ha hosszú és fehér, akkor havas.
  • Ha Szent Márton „fehér lovon érkezik”, azaz esik a hó november 11-én, akkor enyhe lesz a tél, amennyiben „barna lovon érkezik” akkor kemény, havas télre számíthatunk.
  •  Ha a lúd jégen jár, akkor karácsonykor vízben poroszkál.

A meteorológusok elárulták, hogy jövő hétre „nem sok minden lesz a beharangozott jégkorszakból”. Azonban hozzátették, hogy több forgatókönyv is lehetséges, így teljesen nem tudják kizárni a hűvösebb időjárást sem.

 Azért vérmes dolgokat, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/11/nemeth-lajos-meteorologia-orszagos-meteorologiai-szolgalat-liba-tel-hiedelem-hideg-tel-marton-napja-nepi-bolcsesseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Decemberben változik a Volánbusz menetrendje

Decemberben változik a Volánbusz menetrendje

December 12-én életbe lép a Volánbusz Zrt. 2021/2022. évi autóbusz-menetrendje, amely az idén is számos …