2023. június 2., péntekMa Anita, Kármen napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.02. Anita, Kármen Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Lezárult az Országos Onkológiai Intézet eszközparkfejlesztése

Hirdetés

Lezárult az Országos Onkológiai Intézet eszközparkfejlesztése

„Az elmúlt öt évben számos olyan programban vettünk részt, ami hozzájárult az intézmény korszerűsítéséhez: új mellkasi központot hoztunk létre, robotsebészeti programot indítottunk el. A modern 21. századi géppark létrehozásával új mérföldkőhöz érkeztünk, a nagy értékű gépekkel a betegeknek pontosabb diagnózis adható, használatukkal a felépülés ideje rövidebb lesz, gyógyulási esélyük növekszik – mondta az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója, Polgár Csaba.

Mint fogalmazott, ezek az eszközök is hozzájárulnak a nemzeti rákellenes program célkitűzéséhez, a daganatos halálozás csökkentéséhez, ami Magyarországon a második leggyakoribb haláloknak számít. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az egészségmegőrzésben mind az egyénnek, mind a családnak és a társadalomnak kiemelt szerepe van. A dohányzás, az alkoholfogyasztás, a mozgásszegény életmód, az elhízás és a légszennyezettség is mind kockázati tényezők a daganatok kialakulásában. „A lakosságnak élnie kell a rákellenes ingyenes védőoltások felvételének lehetőségével, a rendszeres szűrővizsgálaton való részvétellel” – hangsúlyozta, hozzátéve: a koronavírus-járvány végeztével kutatni kell, hogy milyen új szűrővizsgálat bevezetésének van további jelentős népegészségügyi haszna. 

A főigazgató kitért arra, hogy a vármegyei onkológiai centrumok létrehozásával specifikus, európai szintű onkológiai hálózatok jöttek létre a folyamatban lévő fejlesztések bevezetésével. „Ezzel a következő 5-10 évben Európa élvonalába kerülhetünk a betegellátás, az oktatás, a klinikai kutatás területén” – jegyezte meg Polgár Csaba. 

Hirdetés

Bidló Judit, a Belügyminisztérium egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkára a fejlesztések kapcsán kiemelte, hogy a magyar kormány kiemelt célja a lakosság egészségben töltött életévének növelése. „A korszerű diagnosztikai műszerek ebben kiemelt jelentőséggel bírnak, ahogy az ellátás minőségének növelése is. Az új eszközökkel korán felismerhetőek az elváltozások, hozzájárulnak a személyre szabott terápiák megvalósításához” – tette […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/04/27/orszag-onkologiai-intezet-eszkozpark-fejlesztes-unios-tamogatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor: Az európai politikának nagy szüksége van olyanokra, akik akarnak valamit

A miniszterelnök azt mondta: az európai politikában egyre több a “blabla”, ismételgetünk dolgokat, amelyekről “magunk …