2021. szeptember 21., keddMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.09.21. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Lezárták a lillafüredi Szinva-forrást

Hirdetés

Lezárták a lillafüredi Szinva-forrást

Lezárták a lillafüredi Szinva-forrást, mert az elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt romlott a víz minősége − közölte a miskolci polgármesteri hivatal.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint Miskolc az ivóvizét a bükki karsztvízművekből kapja, a lillafüredi Szinva-forráscsoport Lillafüred, Felső- és Alsó-Hámoron kívül Miskolc nyugati részének vízellátását, valamint a Borsodvíz Zrt. felé átadva Bükkszentkereszt, Répáshuta ivóvizét biztosítja.

Hangsúlyozták, hogy a MIVÍZ Kft. nagy létszámú szakembergárdát vont össze, hogy az ivóvíz-szolgáltatás a fogyasztóknak zavartalanul fennmaradjon. A Szinva-forrás lillafüredi, Felső-Hámor, Alsó-Hámor vízellátási területén a vízszolgáltatás biztosításáért a szükséges ivóvíz pótlását vízkormányzással, illetve lajtkocsis vízpótlással biztosítja a cég. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/08/27/lezaras-lilafured-miskolc-szinva-forras-onkormanyzat-csapadek-vizminoseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Halálos gázolás történt Miskolcon

Halálos gázolás történt Miskolcon

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt este nyolc óra előtt nem sokkal Miskolcon az Andrássy …