2021. június 19., szombatMa Gyárfás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.06.19. Gyárfás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség Mager Andrea volt férjére

Hirdetés

Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség Mager Andrea volt férjére

Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség a körözés alatt álló Balogh Sándorra, Mager Andrea közvagyonért felelős tárca nélküli miniszter volt férjére – írja a hvg.hu.

Balogh Sándort 2019 novembere óta keresik több száz millió forintos adócsalás és befolyásvásárlás bűncselekmények gyanúja miatt. A rendőrség elől azonban sikerült – vélhetőleg – Dubajba szöknie, így egyelőre nem sikerült bíróság elé állítaniuk. 

Az üzletember a budapesti vizes vb-t szervező állami Bp2017 Kft. ügyvezető-helyettese, gazdasági igazgatója volt ezt megelőzően, valamint a Magyar Afrika Társaság alapító elnökeként is működött. Emellett az Orbán-kormány nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszterének, Mager Andreának az első férje volt. 

Hirdetés

A hvg.hu megszerezte a vádiratot, amely szerint

Balogh Sándor megbízást adott két magánnyomozónak „a személyével, illetve hozzá köthető személyekkel és cégekkel kapcsolatos információk gyűjtésére a gazdasági, politikai, büntetőeljárási helyzetük, az őket érintő ilyen jellegű kockázatok rendszeres felmérésére, értékelésére.”

A vád szerint Balogh egy bonyolult és szerteágazó tulajdonosi és vezetői összefonódásokból álló, kiterjedt céghálót működtetett, amelynek a  a 2018 decemberében megszüntetett SW Workforce Kft. is része volt. 

Balogh arra kérte a két magánnyomozót, derítsék ki, folyik-e olyan eljárás a NAV-nál, amely érinti az ő személyét vagy cégeit, s ha igen, akkor mik ennek a részletei. Tehát azt várta, hogy olyan bűnügyi adatokat szerezzenek meg, amihez más nem férhetne hozzá a NAV illetékes munkatársain kívül. A volt titkosszolgálatis K. Lajos – aki korábban éppen a belső elhárításnál dolgozott – megkereste N. Róbertet, a NAV egyik főnyomozóját, aki le is kérte az adatokat a NAV VpRobotzsaru rendszeréből. Cserébe N. Róbert egyebek között ingyenes vadászatot, kubai szivarokat, egy 150 ezer forintos vadászpuskát és vadász vendégjegyet kapott ajándékba, és végrehajtási eljárásokban K. Lajos egyik ügyvéd barátja látta el a jogi képviseletét, ingyen.

K. Lajosnak és a másik magánnyomozónak egy további kapcsolata is volt, mégpedig egy olyan magánnyomozó, aki korábban a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnál működött. Ő ismerte az egyik rendőr alezredest, akin keresztül ugyancsak olyan adatokhoz fértek hozzá a NAV VpRobotzsaru rendszerében, a rendőrség Robotzsaru rendszerében és az Integrált […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/08/balogh-sandor-letoltendo-bortonbuntetes-ugyeszseg-adocsalas-befolyasvasarlas-vizes-vb-mager-andrea/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lázár János konzultációt indít a szívügyéről

Lázár János konzultációt indít a szívügyéről

Internetes konzultáció indul az ősztől közlekedő Hódmezővásárhely-Szeged tram-train (villamosvasút) üzemeltetéséről – tájékoztatta Lázár János, a beruházásért …