2020. november 25., szerdaMa Katalin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.11.25. Katalin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Lépésről lépésre: Orbánt a második hullám kényszerítette szigorításra

Hirdetés

Lépésről lépésre: Orbánt a második hullám kényszerítette szigorításra

Az első hullámot követő rövid nyári „lélegzetvétel” után szeptembertől fokozatosan szigorodtak a járványügyi intézkedések, mielőtt Orbán Viktor bejelentette a második  hullám legkeményebb korlátozásait, válaszul arra, hogy naponta születnek újabb rekordok a fertőzöttek számában Magyarországon.

Augusztus végén a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt arról a kormányfő, hogy a legnagyobb veszély továbbra is a koronavírus-fertőzés behurcolása, ezért szükség lesz újabb tiltó intézkedésekre.

Nem mondom, hogy satu, de ahhoz közeli állapot fog beállni

– jelentette akkor ki. Azt is mondta, hogy mindenki nyugodtan alhat, mert minden eszköz rendelkezésre áll a megfelelő egészségügyi ellátáshoz.

Hirdetés

Lélegeztetőgép-gyártásban Magyarország a világ élvonalába tartozik, és eljön majd az idő, amikor minden lélegeztetőgépet itthon gyártanak

– fogalmazott.

Állig felfegyverkezve várjuk a második hullámot 

A kormány még augusztusban döntött a szeptember elsejétől érvényes szigorú beutazási korlátozásokról. Orbán Viktor az operatív törzs határellenőrzési akciócsoportjának ülése után készült videójában azt mondta:

„az ajtónkon kopogtató” második hullám megfékezése érdekében komoly intézkedéseket kell hozni, elsősorban a vírus behurcolását kell csökkenteni.

Szeptember elején a miniszterelnök a Kossuth Rádióban úgy fogalmazott,

állig felfegyverkezve várjuk a járvány második hullámát,

ugyanakkor fontosnak tartja, hogy a kormány eltalálja a szükséges korlátozási mértékeket, ezért folyamatosan egyeztetnek és finomítanak a szabályokon.

Az emberek azt akarják, hogy Magyarország működjön

– jelentette ki Orbán Viktor a kormány nemzeti konzultációjának válaszaira hivatkozva a szeptember 11-i rádióinterjújában. Azt is mondta, tisztában van a jelenlegi bizonytalansággal, hogy sokan attól tartanak, megint olyan szigorú korlátozások következnek, mint tavasszal. A kormányfő azonban leszögezte: kabinetje nem készül ilyenre, általános korlátozásra nem kell számítani.

Egy nappal később a köztévének adott interjújában arra hívta fel a figyelmet, hogy a fertőzöttségi számok növekedni fognak.

Amire figyelnünk kell, az nem a megbetegedések, hanem a halálesetek száma

– tette hozzá. Továbbá arról is beszélt: ősszel annyival könnyebb lehet a helyzet, hogy van már élő tapasztalat az első hullámból.

Tavasszal még egy ismeretlen ellenséggel álltunk szemben, mára viszont kiismertük

– hangsúlyozta. Azt már akkor is kilátásba helyezte, hogy ha az emberek nem tartják be az érvényes járványügyi szabályokat, ki kell kényszeríteni.

Lezárult a beszoktatás, új világ kezdődött

Október elején már kevésbé volt derűlátó a miniszterelnök, szokásos <a href="//index.hu/belfold/2020/10/04/orban_elegunk_van_a_virusbol_de_neki_meg_nincs_elege_belolunk/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/09/az_eroteljes_masodik_hullam_kikenyszeritette_orbantol_a_szigoritast/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Összetört autók akadályozták a villamosforgalmat Kőbányán

Összetört autók akadályozták a villamosforgalmat Kőbányán

Két személyautó ütközött össze a X. kerületben szerda kora délután – írta meg honlapján a Katasztrófavédelem. …