2020. szeptember 27., vasárnapMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.27. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Lelövéssel fenyegette meg korábbi alkalmazottait a jobbikos Bíró László

Lelövéssel fenyegette meg korábbi alkalmazottait a jobbikos Bíró László

Lelövéssel fenyegette meg, és a bérüket sem fizette ki időben az alkalmazottainak az antiszemita Bíró László, a baloldal által is támogatott országgyűlési képviselőjelölt – számolt be a Hír TV. Bíró az október 11-i tiszaújvárosi időközi választáson a baloldali pártok jelöltje a mai napig annak ellenére, hogy nagyon súlyos dolgok derültek ki róla.

Lelövéssel fenyegette meg korábbi alkalmazottait a jobbikos Bíró László. Arcukat és hangjukat nem vállaló egykori munkavállalók vallottak arról a Hír TV Informátor című műsorának, hogy Bíró László, akit a Jobbik elnöke egyenesen a szabadság szimbólumának nevezett, nemcsak antiszemita nézeteiről híresült el, hanem arról is, hogy a munkavállalók bérét sem mindig fizette ki. Az sem véletlen, hogy senki nem vállalta a felismerhetőséget, hiszen az egykori beosztottakat puskával is megfenyegette már.

Antiszemita jelöltet támogat a baloldal

Mint arról korábban beszámoltunk, a baloldali pártok a tiszaújvárosi-szerencsi időközi választáson a rasszista, antiszemita Bíró Lászlót indítják közös jelöltjükként. Mivel a Jobbik a belső háborúja miatt nem tudta jelölni Bírót (eddig nem voltak képesek bejegyeztetni a bíróságon a párt új vezetőit), ezért Bíró csak a többi baloldali párt jelölésével indulhat el. Õk pedig készségesen meg is tették ezt: nyíltan az antiszemita jelölt mögé álltak.

Korábban Bíró László, a baloldali pártok országgyűlési képviselőjelöltje a szerencsi és környékbeli szállodákban lakó izraeli, oroszországi, lengyelországi (általa vélelmezetten) zsidó turistákról a következőket írta a Facebook-oldalára: „A kutyám majd megveszik, amikor a »tetűcsúszdások« elmennek a ház előtt. Dolgoznak barátaim a szállodaiparban, elmondják, mi a helyzet”. Vagyis a baloldali pártok jelöltje ocsmány, antiszemita stílusban beszélt a zsidókról.

Újabb nagyon durva dolog derült ki az antiszemita Bíró LászlórólForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Egy másik bejegyzésben Bíró arról értekezett, hogy „kikapcsolták a zsidó uzsora-banktőkét a gazdaságból, megszüntették a háborús jóvátételként eufeminizált kozmopolita rablás kifizetését”, majd egy következő hozzászólásában ezt írta: „A Szent Koronára letett eskü meg smafu. Mifelénk két új alapszervezet is alakult, engem ez jobban érdekel, mint Judapest”. 

A magyar fővárost „Judapestnek” minősíteni tipikus antiszemita toposz. Bíró pártja, a balra tolódott, Gyurcsány-szövetségessé vált Jobbik maradt antiszemita párt, ez pedig láthatóan nem zavarja sem Gyurcsányékat, sem az MSZP-t, sem a Momentumot, sem az LMP-t.

Menekül a kérdések elől

Írtunk arról is, hogy elmenekült a Hír TV kérdései elől az antiszemita botrányba keveredett ellenzéki képviselőjelölt. Bíró László a választási kampánya miatt volt Tiszaújvárosban, ahol a Hír TV azt akarta megtudni tőle, hogy korábban miért nevezte a fővárost “Judapestnek”, és mit értett a kijelentés alatt? 

Levelet írtak a baloldali pártvezetőknek 

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja levélben emelt szót az európai szocialisták és a liberálisok EP-frakcióvezetőjénél az antiszemita és cigányellenes kijelentéseket tevő Bíró László jelölésének ügyében. Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője és Szájer József, a képviselőcsoport elnöke levélben fordult Iratxe García Pérez, az európai szocialisták (S&D) frakcióvezetőjéhez és Dacian Ciolos, az európai liberálisok (Renew Europe) frakcióvezetőjéhez, hogy felhívják a figyelmet az európai parlamenti képviselőcsoportjaikhoz tartozó magyar ellenzéki pártok riasztó lépésére: az október 11-i időközi választásokon a közös jelöltjük az antiszemita és cigányellenes kijelentéseiről elhíresült Bíró László lett – írják sajtóközleményükben.

Deutsch Tamás és Szájer József kijelentették, hogy meggyőződésük szerint egy nyíltan rasszista és xenofób jelölt támogatása legitimálja a gyűlöletbeszédet, táplálja a rasszizmust és az antiszemitizmust a közbeszédben. Felhívják a figyelmet arra a tényre, hogy  már az is összeegyeztethetetlen a demokratikus elvekkel és az európai értékekkel, hogy folyamatos választási koalíció van a magukat demokratikusnak mondó ellenzéki pártok és a szélsőséges Jobbik között. 

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20200904-antiszemita-biro-laszlo-lelovessel-fenyegette-munkatarsait.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Újra magyar polgármestere lehet a legnagyobb székelyföldi városnak

Újra magyar polgármestere lehet a legnagyobb székelyföldi városnak

Hogyan kell egy ilyen nagy várakozásokkal teli helyhatósági választást végigcsinálni? A stressz senkinek sem hiányzik …