2022. július 4., hétfőMa Ulrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.04. Ulrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Lejárt a moratórium, akár 30 ezer embert is veszélyeztethet a kilakoltatás

Hirdetés

Lejárt a moratórium, akár 30 ezer embert is veszélyeztethet a kilakoltatás

A meghosszabbított moratórium a mai napon lejárt, így újra elkezdődhetnek a kilakoltatások. A 10 ezer végrehajtási eljárás 20-30 ezer embert veszélyeztet, ezért A Város Mindenkié csoport (AVM) levelet írt a parlament két kormánypárti frakcióvezetőjének, azt kérve, hogy hosszabbítsák meg a kilakoltatási moratóriumot a háborús veszélyhelyzet végéig.

Emlékeztettek, a május 25-től hatályba lépő háborús veszélyhelyzetet az élet-, egészség-, személyi, vagyon- és jogbiztonság védelmében vezették be, így a rendkívüli intézkedések kiterjedhetnének a kilakoltatások megtiltása révén a családok lakhatásának védelmére is.

Mivel a június 6-án elküldött megkeresésre sem Kocsis Máté, sem Simicskó István nem reagált, az AVM az önkormányzatokhoz fordult, azt javasolva számukra, hogy 

az önkormányzati tulajdonú lakások esetében, saját hatáskörben eljárva, vezessék be az elhelyezés nélküli kilakoltatások tilalmát.

Hirdetés

Vannak olyan budapesti városrészek, amelyek már korábban éltek is ezzel a lehetőséggel: a VIII., a IX. és a XIV. kerületi önkormányzatok nem használják az elhelyezés nélküli kilakoltatás eszközét a saját tulajdonú ingatlanjaikban lakókkal szemben. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/06/15/20-30-ezer-embert-lakoltathatnak-ki-nyaron/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is tarolt a Fidesz

A Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint Szamosújlakon Bégány Róbert, a Fidesz-KDNP jelöltje 171 érvényes vokssal …