2021. május 8., szombatMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.05.08. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Lefoglalta a Pride elől a budapesti közterületeket a Mi Hazánk

Hirdetés

Lefoglalta a Pride elől a budapesti közterületeket a Mi Hazánk

A Budapest Pride egy hónapos rendezvénysorozata június 25-én indul és július 25-én ér véget, az idei felvonulást pedig július 24-én tartanák meg. Februárban a szervezők azt írták, hogy az LMBTQ jogegyenlőséget nem egy kampány vagy egy szervezet fogja elérni, hanem rengeteg elhivatott csoport éveken át tartó kreatív és kitartó munkával.

Az idei Budapest Pride Fesztivál hivatalos jelmondata: „Vedd vissza a jövőd!”, amivel a társadalomban jelen lévő szorongásra és apátiára kívánnak reflektálni.

„Természetesen számunkra a legfontosabb mindannyiunk egészsége és biztonsága, így folyamatosan figyelemmel kísérjük a Covid–19-vírus visszaszorítása érdekében tett korlátozó intézkedéseket, szabályokat, lehetőségeket, és ezeket figyelembe véve tervezzük, szervezzük az idei fesztivált és felvonulást” – olvasható a Pride oldalán.

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke a rendőrség Teve utcai székháza előtt tartott hétfői sajtótájékoztatóján, majd a Facebook-oldalán közleményben is jelezte: pártja többtucatnyi bejelentéssel lefoglalta a Pride felvonulása elől a főbb budapesti közterületeket. A politikus szerint a Pride szervezői „törvénysértő módon” már a rendőrségi bejelentés előtt hirdetni kezdték a július 24-i felvonulásukat.

Hirdetés

Novák Előd a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke sajtótájékoztatót tart a Mi Hazánk VIII. kerületi központi irodájában 2019. február 27-én

Novák Előd a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke sajtótájékoztatót tart a Mi Hazánk VIII. kerületi központi irodájában 2019. február 27-én

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Novák […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/26/mi-hazank-lefoglaltuk-a-pride-elol-a-fobb-budapesti-kozteruleteket/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Futárautó ütközött frontálisan Budapesten

Futárautó ütközött frontálisan Budapesten

A KFC gyorsétteremlánc futárautója karambolozott frontálisan a Szentlőrinci úton, a Köves út és az M5-ös …