2021. szeptember 27., hétfőMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ledőlt a „nincs kire szavazni” feliratú fal – így látták az ellenzéki jelöltek a vitájukat

Hirdetés

Ledőlt a „nincs kire szavazni” feliratú fal – így látták az ellenzéki jelöltek a vitájukat

Az inkább programismertetőnek beillő vitán a valódi feszültséget egyedül a zuglói előválasztás témája jelentette, Török Gábor politológus úgy fogalmazott az Indexnek írt véleménycikkében, hogy

az egész inkább hasonlított egy szépségversenyre, mint politikai vitára. A főszereplők többször is felvonultak, mindenki igyekezett az előnyösebb oldalát megmutatni, amint a kamera rá szegeződött, szinte mindig ugyanazt hangsúlyozta, ugyanazt erősítette. Látszólag tehát nem is egymással mérkőztek, hanem a saját pozicionálásukkal, imázsukkal foglalkoztak.

Karácsony Gergely: Mindenki nyert

Az MSZP–Párbeszéd és az LMP miniszterelnök-jelöltje reggeli videójában azt fejtegette, hogy

nálam is azt mondták, az én barátaim, azok a politikusok, akikkel együtt dolgozom, hogy én nyertem a vitát. Nyilván mindenki másról a sajátjai mondják ugyanezt.

Hirdetés

Ezt azzal egészítette ki, hogy szerinte mindenki győztes, mert kiderült, hogy a jelöltek tudnak együtt gondolkodni, valamint becsülik egymást annyira, hogy közösen kiálljanak és ismertessék a terveiket. 

Későbbi Facebook-posztjában, ahogy tegnap esti záróbeszédében is a közös nevező fontosságát emelte ki. Úgy látja, hogy a valódi változáshoz a közös nevezőket kell megtalálni, ő pedig készen áll a feladatra.

Ne azt keressétek tehát, aki a megosztásban erős, hanem aki az egyesítésben. Kész és képes vagyok erre. Magyarország újraegyesítésére.

Dobrev Klára: Ledőlt a „nincs kire szavazni” feliratú fal

Dobrev Klára azzal kezdte értékelését, hogy a vita megmutatta, a legtöbb és legnagyobb kihívások tekintetében hasonlóan gondolkodnak, kormányra kerülve „ez az öt párt nagyszerű, a nemzetre és egymásra is odafigyelő koalícióval fogja megörvendeztetni Magyarországot”.

A DK miniszterelnök-jelöltje arra is emlékeztetett, hogy Orbán Viktor 2006 óta nem vállal hasonló vitát.

Lelkesítő volt látni, hogy a „nincs kire szavazni, az ellenzék gyenge” feliratú fal ledőlt. Arra a kérdésre, hogy kiből lesz jó vezető, első szűrőként a nyilvánosság előtt vállalt viták adnak választ. A tegnapi vita tanúbizonysága volt annak, hogy az ellenzék vezetői közül egytől egyig mindenki erősebb, mint Orbán vagy csapatának bármely tagja. Lelkes és elszánt vagyok.

2006 óta nem rendeztek Magyarországon miniszterelnök-jelölti vitát, akkor Orbán […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/13/-ledolt-a-nincs-kire-szavazni-feliratu-fal—igy-lattak-a-miniszterelnok-jeloltek-a-vitajukat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Beköszönt az új hét, és ránk is szakad az ég

Beköszönt az új hét, és ránk is szakad az ég

Zivatarokkal, sok esővel indul a jövő hét, ezzel együtt a meleg is mérséklődik. A hét …