2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Lázár János szerint a főváros csődbe fog menni

Hirdetés

Lázár János szerint a főváros csődbe fog menni

A tömegközlekedés működtetése a fővárosi önkormányzat egyik legfontosabb feladata. Az RTL Híradója szerint Budapesten naponta 2300 jármű közlekedik, a Budapesti Közlekedési Központ fenntartása évente 200 milliárd forintba kerül.

A tömegközlekedési vállalat azonban anyagi gondokkal küzd, ezért a fővárosnak 50 milliárdos hitelt kellett felvennie.

„Feleannyiért ingázik mindenki a főváros agglomerációjából. Régen 19 ezer forintba, ma pedig 9500 forintba kerül egy teljes árú Budapest-bérlet. Ha feleannyit fizetnek is, nincsenek kétszer annyian, márpedig nyilván nem kezdett el hirtelen megduplázódni az utasszám, akkor belátható, hogy hiányzik valahol ez a pénz” – mondta Vitézy Dávid.

Hirdetés

Vitézy Dávid korábban már bírálta a főpolgármestert, azt állítja, hogy Karácsony Gergely ezt az 50 milliárdos hitelt eltitkolta a kampányban és a közgyűlés megkerülésével intézkedett.

A főpolgármester szerint „Vitézy Dávidnak nagyon sokat kell tanulnia a főváros működéséről”. Hozzátette: „Ez a tétel szerepelt a főváros idei költségvetésében, amit tavaly év végén fogadtunk el.”

Lázár János építési és közlekedési miniszter szerint a főváros csődbe jut.

Nem kérdés, hogy csőd előtt áll a főváros

– mondta.

A híradó megkeresésére a minisztérium annyit válaszolt: „Budapest csődje nem a tarifaközösségi megállapodás miatt, hanem a városvezetés alkalmatlansága miatt következhet be.”

Nagy a baj Budapesten

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a BKK Zrt. költségvetésében egy 50 milliárd forintos hiány tátong, így Karácsony Gergely […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/07/01/lazar-janos-karacsony-gergely-vitezy-david-csod-budapest-bkk-tomegkozlekedes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Energiaügyi Minisztérium: Jelentősen nőtt a napelemes beépített teljesítmény az első fél évben

A MAVIR friss adatai szerint júliusig összesen 6712 megawattnyi naperőművet helyeztek üzembe Magyarországon. Az összes …