2021. november 27., szombatMa Virgil napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.27. Virgil Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Lázár János ingyenes csodafegyvere kampányeszköznek sem utolsó

Hirdetés

Lázár János ingyenes csodafegyvere kampányeszköznek sem utolsó

Hibamentesen teljesítették a tram-trainek az 50 ezer kilométeres tartampróbát, így minden akadály elhárult ahhoz, hogy 12 nap múlva elrajtoljon Magyarország első vasútvillamosa.

Erről Lázár János számolt be hivatalos közösségi oldalán, megerősítve: november 29-én hajnalban megindul a Hódmezővásárhely és Szeged közötti villamosközlekedés. A tram-train kormánybiztosa régóta kitartóan őszi indulást prognosztizált, amiből persze a legtöbben logikusan a tanévkezdésre asszociáltak, nem az évszak utolsó előtti napjára, de tény, hogy a naptár szerint még pont összejött az ígéret.

Kulturális-civilizációs értelemben csak azzal vetekszik e beruházás jelentősége, mint amilyen annak idején a Szeged–Békéscsaba vasútvonal megépítése volt

– fogalmazott a a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő fideszes politikus, kiemelve, hogy az építés korszakának lezárultával most a beüzemelés időszaka kezdődik. Nem rögtön a teljes erőbedobással, hanem kockáról kockára építkezve, akár egy legó – tette hozzá. 

Hirdetés

Ez a jármű akkor lesz sikeres, ha versenyképes lesz a Volánnal és a vasúttal is

– mutatott rá Lázár János, aki azt ígérte, hogy a tram-train a két város között olcsóbb és gyorsabb lesz, mint a mai közlekedés. Ez azért nem nehéz feladat, mert a két városközpont busszal csak átszállással közelíthető meg, és a nagyvasúti megállók is Szeged külső részén vannak, onnan is csak másik járműre szállva lehet bejutni a centrumba. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/17/tramtrain-vasutvillamos-lazar-janos-menetrend-indulas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Decemberben változik a Volánbusz menetrendje

Decemberben változik a Volánbusz menetrendje

December 12-én életbe lép a Volánbusz Zrt. 2021/2022. évi autóbusz-menetrendje, amely az idén is számos …