2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Lázár János egyre több föld ura lesz

Hirdetés

Lázár János egyre több föld ura lesz

Lázár János tényleg komolyan veszi a gazdálkodást: a már a saját és családtagjai birtokában lévő termőterületeket idén is bővítené egy friss kifüggesztés szerint. Az Átlátszó.hu írta meg egy olvasói levél nyomán, hogy a jelenleg is a politikus résztulajdonában lévő – a ingatlant birtokló Grosswiese Zrt.-ben épp tavaly növelte 8-ról 22,92 százalékra tulajdoni hányadát – batidai vadászkastély mellett fekvő, 22,9 hektárnyi, 670,43 aranykorona értékű területet vásárolná meg 57,2 millió forintos vételáron. Ezt egyébként 10 százaléknyi önrész mellett 90 százalékban a Takarékbanktól felvenni tervezett hitelből állná az egykori kancelláriaminiszter. 

A portálnak Göbl Vilmos, a politikus sajtósa is megerősítette a vásárlási szándékot, hozzátéve, hogy a mezőhegyesi ménesbirtok felügyeletével megbízott politikus gazdálkodni szeretne a megszerzett területen. Úgy fogalmazott, a politikus nyolcadik generációs agrárcsaládban él, először növénytermesztéssel, később állattenyésztéssel akar foglalkozni. Hozzátette azt is, hogy egyébként az említett vadászkastélyt a megvenni tervezett földek irányába nem lehet bővíteni, mivel azok termőföldek. (Hosszadalmas és engedélyköteles eljárással egyébként van lehetőség a termőterületek átminősítésére is, különben nem lehetne zöldmezős beruházásokat indítani az országban – a szerk.)

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/06/lazar-janos-egyre-tobb-fold-ura-lesz/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ettől működhet a digitális oktatás

Ettől működhet a digitális oktatás

Csapó Benő neveléstudományi kutató, a Szegedi Tudományegyetem tanára az Index kérdésére hangsúlyozta, hogy a technológia …