2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Lázár János: Budapesten csőd lesz, meg kell reformálni a helyi iparűzési adót

Hirdetés

Lázár János: Budapesten csőd lesz, meg kell reformálni a helyi iparűzési adót

„A Tisza Párt eldöntötte Hódmezővásárhelyen a választást azzal, hogy nem indított jelöltet” – hangsúlyozta Lázár János a Rádió 7 Közös nevező című műsorában.

Az európai parlamenti és önkormányzati választásokkal kapcsolatban az építési és közlekedési miniszter elmondta, hogy fényes győzelemként értékeli az eredményeket. Hozzátette azt is, hogy ő élvezte a kampányidőszakot, bár tudja, hogy másnak ez megterhelő szokott lenni. Szerinte sokat számított Orbán Viktor személyes jelenléte is a kampányban, ez, mint mondta, pár százalékot biztosan hozott a Fidesznek.

Megköszönte azoknak, akik részt vettek a választásokon, és elmondta, hogy ez mutatja a demokrácia erejét. Szerinte a Fidesz 44,5 százalékos eredménye európai rekord, mert nincs párt Európában, amire ilyen nagy százalékban szavaztak volna, ráadásul a Fidesz soha nem kapott ilyen sok szavazatot. Hozzátette, hogy gazdasági növekedés nélkül, külső és belső támadások közepette még inkább szép a 44,5 százalék, de ő ennél azért jobb eredményre számított, 45 százalék fölöttire gondolt.

Hirdetés

Mint mondta, összességében ez egy olyan eredmény, amely azt mutatja, hogy békepárti politikára van szükség, és szerinte világos iránymutatás a kormány részéről, hogy kívül kell tartani az országot a háborúból, ezért is fontos volt Orbán Viktor megállapodása a NATO-főtitkárral.

Kiemelte, hogy a helyi választásokat szerinte önmagukban kell szemlélni, és azt is fontosnak tartja, hogy ne hazudjuk győzelemnek a vereséget. Hódmezővásárhelyen ők vereséget szenvedtek, de szerinte „a meccsnek akkor van vége, amikor megnyertük”, ugyanakkor szembe kell nézni azzal, hogy az emberek nem őket választották a városban. Kiemelte, hogy most viszont 

minden felelősség a városvezetést illeti, és amikor majd a jövőben szó lesz Hódmezővásárhely lemaradásáról, akkor az nem a kormány felelőssége lesz.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/21/lazar-janos-fidesz-hodmezovasarhely-interju-onkormanyzati-europai-parlamenti-valasztas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Energiaügyi Minisztérium: Jelentősen nőtt a napelemes beépített teljesítmény az első fél évben

A MAVIR friss adatai szerint júliusig összesen 6712 megawattnyi naperőművet helyeztek üzembe Magyarországon. Az összes …