2023. június 9., péntekMa Medárd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
2023.06.09. Medárd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Lázár János: A vidéki városokban is bevezethetik a vármegyebérletet

Hirdetés

Lázár János: A vidéki városokban is bevezethetik a vármegyebérletet

A vármegyebérletről annak kitalálói, Bói Lóránd közlekedésstratégiáért felelős helyettes államtitkár és Hegyi Zsolt, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgató-helyettese beszélgetett Lázár János építési és közlekedési miniszterrel a Facebookon. 

A minisztériumnak az a szándéka, hogy a bérleteket a városi közlekedésre is kiterjesszék, ehhez az adott önkormányzatokkal kell megállapodni, a költségeket is ők fizetik. Eddig Egerrel és Zalaegerszeggel folynak a tárgyalások, utóbbival közel állnak a megállapodáshoz − írta meg a Portfolio.

A bérleteket a járatokon minden utazásnál le kell olvasni. Idén, tört évvel számolva 8-9 milliárd forintba kerülhet az új bérletek bevezetése a költségvetésnek. Érvényesek a bérletek a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő tram-trainre is. Az első értékesítési adatok szerint az új terméket elsősorban diákok használják, és ez valószínűleg a következő hónapokban is így lesz. 

A MÁV és a Volánbusz rendelkezésére többletkapacitásokat bocsátanak, fokozzák a szervizkapacitásokat és a karbantartást. A cél a járműpark minőségének javítása − mondták.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/04/26/lazar-janos-varmegyeberlet-bevezetes-mav-volanbusz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Alapjogokért Központ: Az igazság az, hogy a béke jobb, mint a háború

A főigazgató az Alapjogokért Központ és a Kereszténydemokrata Intézet közös eseményén emlékeztetett Jean-Claude Juncker mondatára, …