2023. szeptember 22., péntekMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Lázadnak a főorvosok a Péterfy Sándor utcai kórházban, megszabadulnának az új főigazgatótól

Lázadnak a főorvosok a Péterfy Sándor utcai kórházban, megszabadulnának az új főigazgatótól

Elfogadhatatlannak tartja a Péterfy Sándor utcai kórház főorvosi kara az intézmény élére alig három hónapja kinevezett főigazgató vezetési stílusát és erről az Országos Kórházi Főigazgatót is értesítették – írja a Népszava.

A kórház új főigazgatója, Tóth László március elsején váltotta az intézmény élén a nyugdíjba vonulása miatt távozó Sásdi Antalt. Tóth László a Belügyminisztérium helyettes államtitkári posztjáról érkezett a Péterfy Sándor utcai kórház igazgatói posztjára. A lap forrása szerint Tóth Lászlónak már március 10-én sikerült úgy fogalmaznia egy értekezleten, hogy „az orvosok fehérgalléros bűnözők”. A kórház orvosai közül volt, aki úgy ítélte meg, hogy „agresszív fellépésével rendre megfélemlítette vezetőtársait, majd egy-egy ilyen konkrét ügy után volt, hogy másnap bocsánatot kért, de aztán kezdődött elölről minden”.

A főigazgató elvesztette a bizalmi szavazást

A Népszava információi szerint több szerződéses munkaviszonyban álló orvos bért sem kapott, emiatt az érintettek távoztak az intézményből. A távozások miatt pedig kevesebb műtét elvégzése vált lehetővé az intézményben.

Ez betegellátást veszélyeztető helyzetet teremtett

– mondta a lap egyik forrása. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/06/02/peterfy-sandor-utcai-korhaz-vizsgalat-foorvosok-foigazgato-bizalmi-szavazas-tavozasok-betegek-egeszsegugy/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Közúti fejlesztések Békés vármegyében

Mint a megyei önkormányzat pénteken írta, Zalai Mihály, Békés Vármegye Önkormányzatának elnöke az ülésen kiemelte …