2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Különleges tokaji furmintot kapott ajándékba Ferenc pápa

Hirdetés

Különleges tokaji furmintot kapott ajándékba Ferenc pápa

Ahogy Kiss Antal meghívójában fogalmazott. „Őszentsége Ferenc pápa 2023. április 28-30. között ismét Magyarországra látogat. A magyarok szent hegyén, Csíksomlyón, majd a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmával Budapesten elhangzott beszédeiben, imádságaiban, tanúságtételeiben érezhettük a Szentatya végtelen elköteleződését a krisztusi tanítás örömhírének átadása és nemzetünk iránt”.

Kiss Antal

Fotó: Kiss Antal

Csütörtökön koncertet rendeztek a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében, ahol bemutatták a Monstrancia nevű különleges tokaji furmint palackját, amit már aznap el is juttattak a Pápai Nunciatúrára, ahol el is jutott a katolikus egyházfőhöz. 

Hirdetés

Kiss Antal az Indexnek elmondta: a különleges tokaji furmint Gorcsa György görög katoliks parókus felkérésére a Hangavári Pincészetében készült, és Magyar Katalin borász hozzáértését dicséri. 

A bor nevéről még annyit, hogy a monstrancia vagy ostensorium (a latin monstro, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/04/28/ferenc-papa-tokaji-furmint-kiss-antal-monstrancia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A háborúpárti EP-képviselők nem tudják elfogadni Magyarország békepárti álláspontját

Hidvéghi Balázs azzal összefüggésben, hogy az EP brüsszeli plenáris ülésén Magyarországot elítélő állásfoglalást fogadott el, …