2023. június 9., péntekMa Medárd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
2023.06.09. Medárd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Különleges ajándékot ad Ferenc pápának az RTL

Hirdetés

Különleges ajándékot ad Ferenc pápának az RTL

Négy évvel ezelőtt a Fókusz volt az első magyar tévéstáb, amelyik elkísérhette Ferenc pápát, akit akkor egy, a magyar fociválogatott által dedikált mezzel és egy rajzzal leptek meg, amit Nógrád vármegyei, nehéz körülmények között élő gyerekek készítettek. Az RTL riportere, Hubai Antal most is a vatikáni delegáció tagja, együtt érkezik az egyházfővel pénteken Budapestre a pápai repülőgéppel, és a fedélzeten most sem marad el az ajándékozás. 

A riporter a csütörtök esti Fókuszba a Vatikánból jelentkezett be, ahol elmondása szerint már minden készen áll Ferenc pápa holnapi indulására. Az ajándékukat, amit ezúttal is útközben adnak át az egyházfőnek, Kolodko Mihály kárpátaljai származású szobrászművész készítette, aki elmondása szerint óriási megtiszteltetésnek érezte a felkérést. 

A művész az elmúlt években számos miniszobrot helyezett ki Budapest különböző pontjain, de akadnak művei Tihanyban, Veszprémben és Vácon is. Sokáig nem fedte fel kilétét, titokban, éjszaka állította ki az alkotásait, amelyekkel az a célja, hogy az emberek ne csak a galériákban találkozzanak műremekekkel, hanem az utcán is. 
[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/04/27/rtl-fokusz-ajandek-ferenc-papa-kolodko-mihaly-szent-korona-miniatur-szobor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Alapjogokért Központ: Az igazság az, hogy a béke jobb, mint a háború

A főigazgató az Alapjogokért Központ és a Kereszténydemokrata Intézet közös eseményén emlékeztetett Jean-Claude Juncker mondatára, …