2023. február 2., csütörtökMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.02. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Különadót kell fizetni a strandolásért a budakalászi tónál

Hirdetés

Különadót kell fizetni a strandolásért a budakalászi tónál

A budakalászi képviselő-testület november végén tartott ülésén egyhangúlag szavazta meg az új adó bevezetését. Budakalászon két tó van: a Lupa- és az Omszki-tó, de ezek közül az utóbbiban amúgy is tilos a fürdés.

A Lupa Beach 2016 óta várja a strandolni vágyókat, az elmúlt években több fontos sporteseményt is rendeztek itt, többek közt a 2022-es vizes világbajnokság nyílt vízi úszószámainak is otthont adott. Göbl Richárd, Budakalász polgármestere szerint azért volt szükség az új adó bevezetésére, mert ellensúlyozni kellett a folyamatosan romló gazdasági körülményeket. A Szentendrei járásban található városban korábban nem volt idegenforgalmi adó, a szálláshelyek elenyésző száma miatt nem is volt rá szükség.

A novemberi testületi ülésen készült jegyzőkönyv szerint azonban az elmúlt években egyre több turista kereste fel a Budakalász területén található tavakat, amelyek az önkormányzat illetékességi területéhez tartoznak.

A rendelet célja, hogy megadóztassa azokat a magánszemélyeket, akik Budakalászra látogatnak, és valamelyik vízparti szolgáltatóegységnél belépőjegyet váltanak, vagy bérletet vesznek.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/22/telepulesi-ado-rendelet-budakalasz-lupa-to-omszki-to-sportolas-szabadido-strandolok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy ismert kutatónő a győri lakástűz egyik áldozata

Egy ismert kutatónő a győri lakástűz egyik áldozata

Nagy lángokkal égett egy kétemeletes társasház Győrben hétfőn hajnalban. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint több mint …