2020. október 24., szombatMa Salamon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.24. Salamon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Közös listában és jelöltekben látja a választási győzelem kulcsát Gyurcsány Ferenc

Közös listában és jelöltekben látja a választási győzelem kulcsát Gyurcsány Ferenc

Online tartotta meg „Közös győzelem, közös Magyarország” című – a Hősök terére tervezett, de a járványhelyzet alakulása miatt lemondott – kampánynyitó rendezvényét a Demokratikus Koalíció (DK). Az összejövetelen részt vett Gyurcsány Ferenc pártelnök, Dobrev Klára, a DK EP-képviselője, Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere és Németh Georgina, a Demokratikus Lendület (DEL) tagja.

Gyurcsány Ferenc 2020. február 9-én

Gyurcsány Ferenc 2020. február 9-én

Fotó: Huszti István

Az online kampánynyitón Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke úgy fogalmazott: azért indulnak már most a következő másfél évre, hogy otthont teremtsenek a hazából. Hozzátette, a közéleti vitákban sokszor hangzik el, hogy azt kell megvédeni, ami keresztény, azonban a DK-elnök szerint egy ideje a szó új fogalmat nyert, és szerinte akik politikai jelszót csináltak a kereszténységből, pont nem keresztényien viselkednek. Felszólította ezeket a politikusokat, hogy ne tegyék tönkre a nemzet, a haza, a tisztelet és a becsület fogalmát.

Arról is beszélt, hogy a kampánynyitó rendezvényt azért indították el már most, nagyjából másfél évvel az országgyűlési választások előtt, hogy teremtsenek egy olyan hazát, amelyben nem hazugságok lesznek életünk alakítói. Hozzátette: most tisztességes, nemzeti konzervatív hazafiak, zöldek, mérsékelt jobboldaliak, és sok különböző helyről érkezett ember egyetért abban, hogy megértést kell teremteni Magyarországon, és a DK-nál ebben gondolkodnak. A pártelnök úgy látja, hogy végre okos, felelős együttműködés és párbeszéd van a demokratikus együttműködés pártjai között, és egy dolog összeköti őket: vissza akarják adni a hazát az embereknek, erre pedig közös listával van a legnagyobb esély szerinte.

Sok év munkájával a DK talán egymillió ember támogatását is bírja, azonban ez nem több jogot, hanem több felelősséget jelent. Ezzel mindenki tisztában kell, hogy legyen

– fogalmazott Gyurcsány Ferenc az online kampányindító rendezvényen.

Ezt követően a III. kerület polgármesterének videója következett. Kiss László úgy látja, hogy a járvány és a kormány tehetetlensége azt a leckét adta fel az embereknek, hogy meg kell tanulni összefogni. „A rendkívüli körülmények az egész országból az összefogást hozták ki” – magyarázta, majd azt taglalta, hogy 2019 őszén nemcsak legyőzték a Fidesz–KDNP-t, mert az összefogás Óbudán az összes egyéni körzetben győzött. A polgármester szerint az óbudaiak megérezték, hogy a kampányban Kiss László és stábja nem pozíciókért, pártokért dolgozott, hanem az óbudai emberekért, majd történelmi győzelemnek nevezte október 13-t.

Úgy vélte továbbá, hogy ezt a tapasztalatot most ismét hasznosíthatják, mert lehet, hogy az embereknek a járvány mutatta meg, hogy össze kell fogni. Az óbudai polgármester, aki ezt már megtapasztalhatta tavaly ősszel, így summázta beszédét:

Itt az ideje megérteni, hogy a DK azért a legnagyobb ellenzéki párt, mert megértette, hogy mindegy, hogy kinek hány százaléka vagy képviselői helye van. Itt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/09/20/a_dk_mar_most_kozos_ellenzeki_listaert_kampanyol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Fürjes Balázs a 3-as metróról: Új közbeszerzéseket kell kiírni, az biztos, hogy ez nem jó a budapestieknek

Fürjes Balázs a 3-as metróról: Új közbeszerzéseket kell kiírni, az biztos, hogy ez nem jó a budapestieknek

Mintha nem is Magyarországon lennénk – mondta az Indexnek a 3-as metró déli szakaszának tegnapi …