2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Középiskolai tantárgy lesz a fenntarthatóság

Hirdetés

Középiskolai tantárgy lesz a fenntarthatóság

Már szeptembertől fogják oktatni az új környezetvédelmi tantárgyat azokban a középiskolákban, ahol van olyan pedagógus, aki részt vett a tananyag szakmódszertani képzésén. A diákok számára már elkészült az ehhez szükséges Zöld Föld tankönyv és a hozzá tartozó munkafüzet, amiből szeptemberre rendelni lehet. 

A Kék Bolygó Alapítvány gondozásában a Nemzeti alaptanterv előírásával a 910. és 1112. évfolyamosok számára kiadott oktatási anyagok a kiadó közlése szerint az uniós és a hazai törekvésekkel összhangban vannak, ahogy az érettségire előkészítő szakmai programcsomag is. A tervek szerint először 2024. májusában választhatják érettségi tárgyként a diákok. 

„A fenntarthatóság tantárgy tanításának célja elsősorban nem a lexikális ismeretszerzés, hanem az érzékenyítés, a fenntartható fejlődés és az egyéni felelősség összefüggéseinek megértetése, annak támogatása, hogy a problémamegoldás mindennapi feladatait a tanulók – saját lehetőségeikhez mérten – érezzék sajátjuknak, és ez a szemlélet épüljön be viselkedésükbe, gondolkodásukba. Kövessék a fenntarthatóság értékrendjét és úgy szervezzék saját életüket, hogy hozzájáruljanak egyénileg és közösségben is a fenntartható fejlődési célok eléréséhez” – írja az alapítvány közleményében. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/08/05/erettsegi-tantargy-lesz-a-fenntarthatosag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem várt fordulat a titokzatosan eltűnt inárcsi nő ügyében

A 49 éves asszony először a rendőrségre, majd munkába indult volna aznap hajnalban, de egyik …