2022. augusztus 11., csütörtökMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.11. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kovács Zoltán: Drágább lenne nem megtartani a tűzijátékot, mint megtartani

Hirdetés

Kovács Zoltán: Drágább lenne nem megtartani a tűzijátékot, mint megtartani

Az idei augusztus 20-i, Szent István-napi tűzijáték ellen hiába zajlik a politikai hangulatkeltés, ahogy zajlott már tavaly is, jelen pillanatban drágább lenne nem megtartani a tűzijátékot, mint megtartani – mondta el Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az államalapítás ünnepének idei rendezvényeit beharangozó sajtótájékoztatón. 

A fideszes politikus mindezt azzal indokolta a Parlamentben zajló eseményen, hogy az augusztus 20-i tűzijáték, illetve a Szent István-nap rendezvényeinek előkészítését nem egy vagy két hónappal ezelőtt kezdték, hanem már a tavalyi ünnepségsorozat után közvetlenül elkezdték a felkészülést. „A tűzijátékhoz kötődő szerződések és beszerzések már tavasszal megtörténtek” – jelentette ki Kovács Zoltán. 

Az államtitkár külön kihangsúlyozta, hogy az idei augusztus 20-i rendezvények, valamint a tűzijáték költségvetése nem lesz magasabb, mint a tavalyi.

Hirdetés

Kovács Zoltán hozzátette, most, mikor Magyarország különösen nehéz időket él meg, különösen fontos, hogy méltóképpen ünnepeljük meg augusztus 20-án az államalapítás ünnepét, amelynek az államtitkár szerint már-már fesztiválként értelmezhető keretet adnak idén is. Tavaly közel félmillió látogatót vonzott az augusztus 20-án csak maga az ünnepi tűzijáték, összesen pedig kétmillióan voltak kíváncsiak országszerte az augusztus 20-i hosszú hétvége programjaira. 

Nem is tűzijáték lesz már, hanem komplett levegőshow

„Az augusztus 20-i tűzijáték alatt mintegy 40 ezer pirotechnikai eszközt fognak fellőni, ezen túl 600 drón is része lesz a levegőshow-nak, miközben a Gellért-hegyre fényfestést fognak vetíteni. A teljes esti műsor körülbelül fél órán át fog tartani, ami már több lesz, mint tűzijáték: a szervezők egy komplex audiovizuális műsorral készülnek” – ezt már Jakab Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettese árulta el a sajtótájékoztatón. 

Maga a tűzijáték augusztus 20-án este 9-kor kezdődik. 

Jön a “hatósági áras” sör augusztus 20-án

Azt már […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/08/01/tuzijatek-augusztus-20-programok-szent-istvan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kigyulladt egy faipari üzem Magyarbánhegyesen

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint teljes terjedelmében ég egy száz négyzetméter alapterületű fa csarnoképület, és mintegy …