2021. június 22., keddMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 323,00 Ft
2021.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 323,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Köszönet helyett pénzt vártak volna

Hirdetés

Köszönet helyett pénzt vártak volna

A miniszterelnöki köszöntő levél helyett a pedagógusok egy része jobban értékelné az anyagi megbecsülést, derül ki számtalan hozzászólásból a közösségi oldalon, ahol a tanárok áldozatos munkáját és helytállását köszönte meg Orbán Viktor.

Természetesen az ellenzéki pártok is hálásak a tanároknak, tanítóknak, iskolai és óvodai dolgozóknak, akik a nehéz és méltatlan körülmények ellenére sem szűnő lelkesedéssel tanítják, nevelik és szeretik a gyermekeket, derül ki az MSZP, illetve az LMP közleményéből.

Mindkét párt a pedagógusok bérének emelését ígéri, ha 2022-ben kormányt tudnak váltani, azonban konkrét százalékokat egyik párt sem mert írni, csupán az erkölcsi megbecsülést hangsúlyozták közleményeikben. 

Hirdetés

A béremelés realitása 

Már a helyettesítő órák kifizetése is nagy előrelépést jelentene a fizetésben 

– reagált Komjáthy Anna, a Pedagógusok Demokratikus Szövetségének (PDSZ) országos választmányi elnöke arra a kérdésre, hogy mekkora összegű emelés lenne ideális. Kiemelte: a tanárok már eddig ledolgozott, de ki nem fizetett helyettesítő óráihoz nincs szükség költségvetés-módosításra, csupán akartra. 

Ugyanakkor – bár fontosnak tartja a béremelést – e pillanatban nem látja annak realitását, hogy rövid időn belül a kormány fontolóra vegye a kérdést, még akkor sem, ha 2014 óta nem emelkedett a pedagógusbérek vetítési alapja. Ez alapösszeg, amelyet az órák számából, a ledolgozott éveket figyelembe véve, és egyéb kiegészítő pótlékok összegéből adódik össze a pedagógusok bére. A PDSZ válaszmányi elnöke emlékeztetett arra, hogy a hét évvel ezelőtti minimálbér volt az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/09/nkp-a-tomegesen-nyugdijba-vonulo-pedagogusok-berrendezes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Semjén Zsolt kitüntette Frank Liu Chi-Jen kínai üzletembert

Semjén Zsolt kitüntette Frank Liu Chi-Jen kínai üzletembert

A magyar–kínai gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok fejlesztéséhez hozzájáruló munkája elismeréseként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Magyar Arany …