2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kőszeg Ferenc az idős bácsi, Gulyás Márton a szemét, vagy csak egy egyszerű interjú?

Kőszeg Ferenc az idős bácsi, Gulyás Márton a szemét, vagy csak egy egyszerű interjú?

Az egész történet 2009-re nyúlik vissza, amikor Kőszeg Ferencnek megjelent egy írása a Magyar Narancson. A tizennégy évvel ezelőtti cikkben azt írta: „Az Amerikából világszerte szétterjedt újprüdéria, miután a homoszexualitást már nem illik üldöznie, pedofíliát hörögve vesz üldözőbe minden erotikával átszőtt érzelmi kapcsolatot felnőtt és gyerek között.”

Gulyás Márton a Partizánban nagyjából fél órán keresztül kérdezte Kőszeg Ferencet a még 2009-ben megjelent írásáról. A műsorvezető megkérdezte tőle, létezik-e olyan, erotikával átszőtt érzelmi kapcsolat felnőtt és gyerek között, ami helyeselhető, vagy nem?

KŐSZEG FERENC ERRE AZT MONDTA, HOGY „NEM LEHET EZT ILYEN MEREV KATEGÓRIÁBAN LEÍRNI”.

Ezt azzal indokolta, hogy a hatóságok nem tudják úgy kezelni az ilyen ügyeket, hogy ne okoznának nagyobb kárt vele a gyereknek, mint önmagában az a szexuális kapcsolat, amelyet egy felnőttel létesített. Szerinte nem kell feltétlenül a büntetőjog szigorát elővenni olyan eseteknél, amikor felnőtt és fiatalkorú szexuális kapcsolatáról van szó.

Azt is fontos kiemelni, hogy a már említett, 2009-ben megjelent cikkben a kiemelt mondat után Kőszeg rögtön tisztázta, hogy 

a szexuális erőszak legaljasabb formája a gyerekekkel szembeni erőszak. És erőszaknak minősül mindenfajta visszaélés a gyerek kiszolgáltatottságával, védekezésre képtelen helyzetével.

De Gulyás Márton nem hagyta abba a téma boncolgatását, annak ellenére, hogy a 84 éves Kőszeg egyre kevésbé tudott fókuszálni. Megpróbálta egy regényen keresztül is érzékeltetni, mire gondolt, de Gulyás azt nem olvasta, így ezzel sem jutottak előrébb a beszélgetésben.

Nagyon távol áll tőlem, hogy a pedofíliát bármilyen formájában helyeseljem, csak azt mondom, hogy amennyire lehetséges, kerüljük el az ezzel kapcsolatos nyilvános leleplezést, konfliktust, felelősségre vonást, mert nem lesz a dolog ettől jobb, csak rosszabb

– mondta Kőszeg, amiből kiderült, hogy nem a pedofíliát helyesli, hanem arra próbált rávilágítani, hogy egy fiatalkorú és egy felnőtt (18 év feletti) kapcsolata még lehet, hogy nem probléma. A beszélgetésben egyébként azt is kifejtette, hogy nem feltétlenül a szexuális kapcsolatot értette korábban az erotikával átszőtt érzelmi kapcsolat alatt.

Kőszeg Ferenc

Kőszeg Ferenc

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Elhatárolódott az általa alapított szervezet

A Magyar Helsinki Bizottság elfogadhatatlannak tartja azokat a kijelentéseket, amelyeket Kőszeg Ferenc, a szervezet alapítója tett a pedofíliával kapcsolatban a Partizánnak adott életútinterjújában.

A szervezet azt írta, hogy „Kőszeg Ferenc válaszai szöges ellentétben állnak a Magyar Helsinki Bizottság értékrendjével, a kiszolgáltatott helyzetben lévők érdekében végzett mindennapi munkánkkal és a belső szabályzatainkkal is”.

Majd kijelentették, hogy nem a szervezet nevében nyilatkozott Kőszeg.

Az SZDSZ alapítója ezt követően lemondott az alapító elnöki címéről, és azt írta, hogy a Magyar Helsinki Bizottság nyilatkozatának megjelenése után semmiféle személyes megbeszélésre nem tart igényt.

Azt nem tudni, mi lehetett Gulyás Márton célja a már nem aktív politikus folyamatos presszionálásával. Fontos kiemelni, hogy a kormánypárti média többször is úgy jelenítette meg Kőszeget, mint egy, a pedofíliát népszerűsítő személyt. Emiatt lehet, hogy a vádak tisztázása volt az eredeti cél, hogy ne erre emlékezzenek a politikus nevének hallatán az emberek.

Mindenesetre visszafelé sült el az interjú, ugyanis úgy tüntették fel a Magyar Helsinki Bizottság és az SZDSZ vezetőjét, mint aki a pedofíliát propagálja.

Az első reakciók az interjúra

Az ügyben elsőként az elmúlt időszakban egy belső munkahelyi zaklatásos botrány miatt hangos 444.hu jelentkezett […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/08/16/koszeg-ferenc-partizan-interju-pedofilia-botrany-gulyas-marton/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Oklevelet kapott Karácsony Gergelytől a buszsofőr, aki levezetett egy szülést a buszon

Oklevelet kapott Karácsony Gergelytől a buszsofőr, aki levezetett egy szülést a buszon

Korábban mi is megírtuk, hogy a Széll Kálmán téren, a 149-es buszon szülte meg gyermekét Budapesten …