2023. szeptember 30., szombatMa Jeromos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.30. Jeromos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kőszeg Ferenc: A pedofília nagyon súlyos bűncselekmény, amelynek szigorú büntetését helyeslem

Kőszeg Ferenc: A pedofília nagyon súlyos bűncselekmény, amelynek szigorú büntetését helyeslem

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, Kőszeg Ferenc, az SZDSZ és a Magyar Helsinki Bizottság alapítója a Partizánnak adott interjút, ahol olyan kijelentések hangzottak el a volt politikustól a pedofíliáról, melyek többek szerint is megkérdőjelezhetők voltak.

Most a Népszava kereste meg Kőszeget, és megkérdezték tőle, mondott-e olyat az interjúban, amelyet ma már másképpen fogalmazna meg.

Elég világosan arról beszéltem, hogy óvatosan kell kezelni a pedofíliának nevezett esetek egy részét. Szó sincs arról, hogy megbocsátó lennék az erőszakkal vagy a hatalmi helyzettel való visszaélésekkel szemben. Sőt: azt mondom, hogy ezek nagyon súlyos bűncselekmények, amelyek szigorú büntetését helyeslem. Az esetek egy részében azonban nagyon komplex viszonyról van szó, mikor is a hatósági beavatkozás és a nyilvánosság az áldozatnak többet árthat, mint amennyit használ.

– mondta Kőszeg.

A Népszava a másik felet, Gulyás Mártont is szerette volna megkérdezni, csinálna-e valamit másképp, ám a Partizán főszerkesztője nem kívánt nyilatkozni.

A Magyar Helsinki Bizottság az interjú után

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/08/16/koszeg-ferenc-gulyas-marton-partizan-interju-pedofilia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Szenzáció: ez lesz Magyarország balatoni fővárosa!

Gulyás Gergely kiemelte: Balatonfüred “robbanásszerűen” fejlődött a mögöttünk hagyott évtizedekben. A rendszerváltás óta nem kérdés, …