2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Korrupciós jellegű választási manipulációért és garázdaságért ítélték el a DK-s politikust

Hirdetés

Korrupciós jellegű választási manipulációért és garázdaságért ítélték el a DK-s politikust

A Fővárosi Törvényszék első fokon 900 ezer forint pénzbüntetésre ítélte Varju Lászlót, a DK alelnökét választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény bűntettében, valamint garázdaság vétségében mondták ki bűnösnek, míg a testi sértés bűntette miatt emelt vád alól a bíróság felmentette a politikust.

Az ítélet szerint Varju a 2018. évi országgyűlési választás előtt a DK képviselőjelöltjeként találkozott a függetlenként induló volt MSZP-s Horváth Imrével (aki azóta már elhunyt), és őt a jelöltségtől a visszalépés irányába próbálta terelni. Horváth a beszélgetés alatt kitartott amellett, hogy a választásokon indulni kíván, ezért a vádlott felajánlotta neki a kampányra addig fordított költségeinek kifizetését.

A Fővárosi Törvényszék súlyosító körülményként értékelte a választás rendje elleni cselekmény kapcsán azt, hogy az elkövetés módja korrupciós jellegű volt.

Hirdetés

Az ítélet második pontja szerint 2018 decemberében az MTVA épülete előtt tüntetés zajlott, ahol a már képviselővé választott Varju László is megjelent. Őt az épületbe is beengedték, de azt már nem, hogy öt pontból álló követelésüket a televízió adásában képviselőtársaival közösen beolvashassa. 

Másnap délelőtt a politikus több képviselőtársával ismételten be akart jutni az MTVA épületébe, de csak a stúdió ajtajáig jutottak. Az eset során a képviselők – köztük Varju László – testükkel a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/31/varju-laszlo-garazdasag-valasztas-dk/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Óriási tűz van a gyáli szeméttelepen

A Kőrösi úton kigyulladt hulladék-feldolgozóban mintegy ötszáz négyzetméteren égnek a papírbálák. A lángok már egy …