2021. január 22., péntekMa Vince napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.22. Vince Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Koronavírus: száz alá csökkent a halottak száma

Hirdetés

Koronavírus: száz alá csökkent a halottak száma

Vasárnapra 698 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 316 060 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 96 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9047 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 130 420 fő, az aktív fertőzöttek száma 176 593 fő. Az aktív fertőzöttek 19 százaléka, az elhunytak 20 százaléka, a gyógyultak 20 százaléka budapesti. Kórházban 6072 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 467-en vannak lélegeztetőgépen – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán. 

Egy nappal korábban 1198 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és 118, többségében idős, krónikus beteg hunyt el. Egy nappal korábban 6003 koronavírusos beteget ápoltak kórházban, közülük 468-an voltak lélegeztetőgépen.

Szombaton megérkezett a vakcina 

Megérkezett Magyarországra a koronavírus elleni Pfizer–BioNTech-oltóanyag első szállítmánya szombat reggel. A belgiumi Puursban gyártott, Európában elsőként engedélyeztetett oltóanyagot rendőri biztosítással továbbítják a hazai oltópontokra. Az első szállítmány 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé. A kormányzati tájékoztatásban az áll, az első vakcinaszállítmányt a következő hetekben újabbak követik majd, és azokkal egy ütemben folytatódik több héten át az egészségügyi dolgozók beoltása. 

Hirdetés

2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása.

A főváros után Debrecenbe és Nyíregyházára is megérkezett a vakcina: Debrecenben mintegy hatezer egészségügyi dolgozó harmada kérte az oltást, s Nyíregyházán is hasonló arányban jelentkeztek a vakcinára.

Meghosszabbított járványügyi készültség

Az egészségügyi védekezés fenntartása érdekében a kormány fél évvel meghosszabbította a járványügyi készültséget is. A magánrendezvények, családi összejövetelek 10 fős létszámkorlátjába a 14 év alattiak nem számítanak bele. A kormány felfüggesztette a Nagy-Britanniából érkező repülőjáratokat is. Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. Felhívják a figyelmet, hogy a kórházakban és az idősotthonokban változatlanul látogatási tilalom van érvényben. Este 8 óra és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom van érvényben, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges. Igazolásminta ide kattintva tölthető le

JANUÁR 11-IG FENNMARAD A JELENLEGI KIJÁRÁSI TILALOM ÉS A TÖBBI VÉDELMI INTÉZKEDÉS.

Az üzletek – a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével – este 7 óráig […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/12/27/koronavirus_magyarorszagon_adatok_fertozottek_jarvany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Fidesz EP-képviselői támogatják a vakcinaigazolás bevezetését

A Fidesz EP-képviselői támogatják a vakcinaigazolás bevezetését

Nem született döntés a tegnapi uniós csúcson a vakcinaútlevéllel kapcsolatban, de a tagállami vezetők később …