2021. november 30., keddMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
2021.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Koronavírus: nagy baj van Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Hirdetés

Koronavírus: nagy baj van Jász-Nagykun-Szolnok megyében

A negyedik járványhullám napi fertőzésszáma itthon már meghaladja a második hullám csúcsán látottat. A gyors növekedés miatt sajnos számítani lehet arra, hogy a többi járványmutató is előbb-utóbb eléri, írta a Portfolio. Továbbra is a keleti, délkeleti országrészben a legerősebb a járvány.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében százezer fő közül 932 esetében regisztráltak a fertőzést.

Hirdetés

Ez csaknem négyszerese a Komárom-Esztergom megyei adatnak. Több más dunántúli területhez képest is két-háromszoros fertőzöttséget jelez ez a mutató.

A jászsági adat azt jelenti, hogy egy hét alatt a lakosság csaknem egy százaléka igazolhatóan megfertőződött. Valószínűleg ténylegesen ennek a többszöröse a valódi fertőződési arány.

Ki kell adni az adatokat

A közfeladatot ellátó szerv a feladatkörébe tartozó ügyekben köteles elősegíteni és biztosítani a közvélemény pontos és gyors tájékoztatását. Ezért a polgármesterek tájékoztatási kérésének, adatigénylésének prioritást kell élvznie, és azt az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény által előírt 15 napon belül kell megválaszolni − 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/12/koronavirus-esetek-jasz-nagykun-szolnok-megye-fertozesi-aranyok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ma dönt az Országgyűlés a gyermekvédelmi népszavazásról

Ma dönt az Országgyűlés a gyermekvédelmi népszavazásról

A parlament hétfőn kezdődött ülésének második napja reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal indul. A …