2020. szeptember 25., péntekMa Eufrozina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.25. Eufrozina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Koronavírus: Látogatási és kijárási tilalom több idősotthonban Zalaegerszegen és Szolnokon

Koronavírus: Látogatási és kijárási tilalom több idősotthonban Zalaegerszegen és Szolnokon

Zalaegerszegen keddtől teljes látogatási és kijárási tilalmat rendelt el az önkormányzat a fenntartásában működő idősotthonokban, emellett elmaradnak az oktatási intézmények tanévnyitói, az óvodákban és bölcsődékben pedig csak az előtérig kísérhetik a szülők a gyerekeiket.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester a Facebookon közölte, hogy hétfőn újraalakult a tavasszal már létrehozott helyi járványvédelmi bizottság, amely tíz pontban fogalmazta meg a döntéseit és a kéréseit, elsősorban az idősek védelme érdekében.

  • A járványügyi hatósággal egyeztetve keddtől teljes látogatási és kijárási tilalmat rendelnek el az önkormányzat fenntartásában működő idősotthonokban.
  • Elmaradnak az idősek világnapjához és hónapjához kapcsolódó hagyományos rendezvények.
  • A polgárőrség, a városi művelődési központ és a kapcsolódó civil szervezetek bevonásával újra elindítják a 70 év felettieknek szervezett Segít a város, valamint a Zalaegerszeg összefog akciókat.
  • Feltöltik a tavaszi és nyár elejei intézményi védekezésben használt eszközkészleteket, egyebek között maszkokat, arcpajzsokat, fertőtlenítőszereket szereznek be.
  • Az önkormányzati fenntartású bölcsődékben és óvodákban a szülők csak az előtérig kísérhetik gyermekeiket.
  • Az átadásnál kötelező lesz a maszk használata az előtérben, az intézményekben pedig folyamatos fertőtlenítést rendeltek el.
  • Az egyetemi karokkal egyeztetve elmaradnak a tanévnyitó ünnepségek Zalaegerszeg mindhárom állami felsőoktatási intézményében.
  • Arra kérték a tankerületet, a szakképzési centrumot és az iskolákat, hogy lehetőleg ne tartsanak tanévnyitó rendezvényeket.

Balaicz Zoltán arra is kitért, hogy a koronavírussal összefüggésben Zalaegerszegen nincs komoly probléma. Tavasz óta összesen 286 fertőzöttet regisztráltak egész Zala megyében, közülük 17-en hunytak el – akik között 11 volt zalaegerszegi -, a többiek meggyógyultak. A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban jelenleg senkit nem ápolnak koronavírus miatt és gyanú miatt sincs senki a zalaegerszegi kórházban.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/08/31/koronavirus_latogatasi_es_kijarasi_tilalom_tobb_idosotthonban_zalaegerszegen_es_szolnokon/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Tisztítsuk meg az országot! - Lezárult a MÁV-pilot

Tisztítsuk meg az országot! – Lezárult a MÁV-pilot

A MÁV közreműködőként vesz részt az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Tisztítsuk meg az országot!” projektjében. …