2021. január 16., szombatMa Gusztáv napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.16. Gusztáv Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Koronavírus: jelentősen csökkent a halottak száma az elmúlt 24 órában

Hirdetés

Koronavírus: jelentősen csökkent a halottak száma az elmúlt 24 órában

Csütörtökre 3292 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 311 554 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 113 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 8729 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 120 529 fő, az aktív fertőzöttek száma 182 296 fő. Az aktív fertőzöttek 18 százaléka, az elhunytak 20 százaléka, a gyógyultak 21 százaléka budapesti. Kórházban 6382 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 491-en vannak lélegeztetőgépen – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán. 

Egy nappal korábban 1894 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és 154, többségében idős, krónikus beteg hunyt el. Egy nappal korábban 6727 koronavírusos beteget ápoltak kórházban, közülük 495-en voltak lélegeztetőgépen.

Mint írják, a járványt megállítani nem lehet, továbbra is a járvány terjedésének lassítása, és a kórházak teljesítőképességének védelme a cél. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések, amelyeket a kormány további egy hónapig meghosszabbított, tehát 

Hirdetés

január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés.

Az egészségügyi védekezés fenntartása érdekében a kormány egy félévvel meghosszabbította a járványügyi készültséget is. Karácsony szentestéjére, december 24-ről december 25-re virradó éjszakára felfüggesztette a kijárási tilalmat, és a magánrendezvények, családi összejövetelek 10 fős létszámkorlátjába a 14 év alattiak nem számítanak bele. A kormány felfüggesztette a Nagy-Britanniából érkező repülőjáratokat is. 

Az esti kijárási tilalom szilveszterkor életben lesz.

Már több mint 300 ezren regisztráltak védőoltásra. A kormány mindent lehetséges külföldi vakcina beszerzéséről tárgyal, eddig 17,5 millió adag oltóanyagot kötött le. Elsőként a Pfizer-vakcina kapott európai gyógyszerhatósági engedélyt, azzal kezdődhetnek meg védőoltások december végén.

Az oltási terv szerint elsőként az egészségügyi dolgozók oltása kezdődik meg, a lakosság tömeges oltására jövőre kezdődhet. 

A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz.

A nyugdíjasok számára a posta december folyamán kézbesíti azt a levelet, amelyben Müller Cecília országos tisztifőorvos tájékoztatja őket a regisztrációról. A nyugdíjasok a levélhez mellékelt adatlap kitöltésével és visszaküldésével is jelezhetik igényüket a koronavírus elleni oltásra. 

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. Felhívják a figyelmet, hogy 

a kórházakban és az idősotthonokban változatlanul látogatási tilalom van érvényben.

Az egészségügyi dolgozók mellett a védekezésben részt vevő szociális dolgozók, a rendőrök, katonák és közszolgálati tisztviselők is díjmentesen használhatják a közösségi közlekedési eszközöket. Az ingyenes utazáshoz munkáltatói igazolás szükséges arról, hogy a személy a veszélyhelyzettel összefüggő vagy a  koronavírus-világjárvány következményeinek elhárítása érdekében szükséges feladatokat lát el. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/12/24/koronavirus_magyarorszagon_jarvany_adatok_szabalyok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az iskolai bántalmazásról szól az áldozatsegítő videósorozat második része

A Hétköznapi történetek sorozat újabb részét mutatta be szombaton közösségi oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter. Az …