2020. szeptember 19., szombatMa Diána napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.19. Diána Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Konzultáció indul a Gellért-hegyről

Konzultáció indul a Gellért-hegyről

Online konzultációt indít a fővárosi önkormányzat és az állami Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) a Gellért-hegy jövőjéről. A közösségi tervezés folyamatában ide kattintva lehet részt venni.

Július végén jelentette be Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes, hogy a tervek szerint közös állami-fővárosi beruházásként sikló épül a Gellért-hegyre, ami kiváltaná a Citadella turistabusz-forgalmát. A másfél milliárd forintos beruházás 2024-ben fejeződhet be és évi egymilliárdos nyereséget termelhetne. A főváros emellett elkészíti a Gellért-hegy megújításának stratégiai tervét is, amit várhatóan a novemberi közgyűlésen fogadnak el. Egy előzetes felmérésből az derült ki, hogy a környék lakói elégedetlenek a terület, a felszerelések, az utak állapotával, valamint elviselhetetlennek tartják a buszforgalmat a Gellért-hegyen. A Citadellához csúcsidőszakban óránként sok száz turista látogat el, általában busszal, ezt a terhelést váltaná ki a sikló.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/08/19/konzultacio_indul_a_gellert-hegyrol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Hétfőtől jön a maszkviselési szigor, az üzletvezetőket is keményen büntethetik

Hétfőtől jön a maszkviselési szigor, az üzletvezetőket is keményen büntethetik

Szeptember 21-én hétfőn lépnek életbe a koronavírus-járvány miatt  hozott intézkedések – derül ki a Magyar Közlöny …