2020. október 22., csütörtökMa Előd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.22. Előd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Könnyebben utazhatnak be a visegrádi országok polgárai

Könnyebben utazhatnak be a visegrádi országok polgárai

A ma megjelent Magyar Közlönyben közzétett kormányrendelet szerint a lengyel, a cseh és a szlovák állampolgárok az ország területére léphetnek, ha igazolják, hogy a határzár végéig, legalább egy nap szállásfoglalásuk van Magyarországon, és minimum ötnapos Sars-Covid-19 teszttel alátámasztják, hogy nem fertőzöttek.

Ugyancsak mától Csehországban szükségállapotot rendelt el a cseh miniszterelnök. Erre azért volt szükség Roman Prymula egészségügyi miniszter szerint, mert az új igazolt fertőzések száma napról napra növekszik, legutóbb hétvégén napi 3500 új fertőzést regisztráltak és naponta több mint tíz beteg halt meg a koronavírus következtében. A szükségállapottal új óvintézkedések is életbe léptek: a járvány által leginkább veszélyeztetett régiókban bezártak a középiskolák és áttértek a távoktatásra. A sajtó szerint ez az ország mintegy felét érinti.

Október 1-jétől Szlovákiában is szükségállapotot vezettek be, március óta másodszorra. Ezek szerint minden eseményre érvényes lesz a maximum ötvenfős létszámkorlátozás, ideértve az egyházi, kulturális, és egyéb rendezvényeket. Meghosszabbítják a szájmaszkok kötelező viselését előíró intézkedés hatályát az oktatási intézményekben, az általános iskolák felső tagozatain, illetve a közép- és felsőfokú oktatási intézményekben.

A sportot is súlyosan érinti a korlátozás. Szeptember 30-án több mint száz jégkorongozó gyűlt össze Pozsonyban, akik arra hívták fel a kormány figyelmét, hogy nézők hiányában klubjaik jelentős bevételektől esnek el. Emellett azonnali anyagi segítségnyújtást és a támogatási rendszer kidolgozását kéri a kormánytól a Szlovák Olimpiai és Sportbizottság is.

Lengyelországban is jelentősen növekszik a napi megbetegedések száma, két nappal ezelőtt írtuk meg, hogy három egymást követő napon döntött rekordot Lengyelországban az újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma. A varsói egészségügyi minisztérium  szerint csak az elmúlt 24 órában 2367 új esetet regisztráltak, miközben a halálos áldozatok száma 34-gyel nőtt. A világjárvány kezdete óta nem fordult elő, hogy egy nap alatt Lengyelországban ilyen sok új fertőzöttet jegyeztek volna.

A V4-ek és a közös […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/05/konnyebb_magyarorszagra_jonni_a_visegradi_negyeknek_bar_nemelyikben_szuksegallapot_van/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ne tervezzünk szabadtéri programot a hétvégére

Ne tervezzünk szabadtéri programot a hétvégére

Felhősebb, borúsabb idő várható a hosszú hétvégén. Október 23-án, pénteken még több lesz a napsütés, utána …