2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kőműves, mentőápoló és kutató – mihez kezd az életével egy volt politikus?

Hirdetés

Kőműves, mentőápoló és kutató – mihez kezd az életével egy volt politikus?

A június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választások személyi változásokat is hoznak a magyar politikába. Brüsszeltől több, hosszú évek tapasztalatával rendelkező politikus is búcsúzik, miközben leköszön a kormánypártok egyik legrutinosabb polgármestere – írtuk korábbi cikkünkben.

„Elvégeztem a kőművestanfolyamot”

Sneider Tamás, a Jobbik volt elnöke, az Országgyűlés korábbi alelnöke lapunk kérdésére elárulta:

Építési és turisztikai vállalkozást üzemeltetek a fiaimmal. Az építőipari munkát két-három éve végezzük, és ha minden jól megy, az ősztől vendégházunk is lesz a Mátrában, amit kiadunk. Elvégeztem a kőművestanfolyamot, az egyik fiam ács, a másik villanyszerelő, közösen visszük a vállalkozást.

Sneider Tamás 2018. október 15-én

Hirdetés

Sneider Tamás 2018. október 15-én

Fotó: Bődey János / Index

A volt politikus – aki Vona Gábor után töltötte be a Jobbik elnöki tisztségét – arra a kérdésünkre, hogy hiányzik-e neki a politika, kifejtette: „A jelenlegi ellenzéki politika nem hiányzik. Téves iránynak tartottam az ellenzék működését, és 2022 után, 2024-ben is beigazolódott ez. Idén a Magyar Péter-jelenség mutatott rá, hogy az eddigi ellenzéki pártok analfabétává váltak. Amikor távoztam az Országgyűlés alelnöki pozíciójából, már akkor is látszott, hogy nem jó az irány, tehát a mostani ellenzék nem hiányzik, de a 8-10 évvel ezelőtti időszakra nosztalgiával gondolok, akkor még volt értelme a politizálásunknak”.

„Független kutató, tanácsadó”

Szél Bernadett – aki közgazdászként végzett, majd szociológiából szerzett PhD-t a Budapesti Corvinus Egyetemen –, 2012-től 2022-ig volt országgyűlési képviselő, betöltötte az LMP társelnöki pozícióját, és a párt miniszterelnök-jelöltje is volt 2018-ban.

A politikus a 2022-es országgyűlési választáson szoros versenyben, de vereséget szenvedett a budakeszi központú egyéni választókerületben Menczer Tamástól. Szél Bernadett ezután eltűnt a közéletből.

Szél Bernadett saját honlapján független kutatóként, tanácsadóként mutatja be önmagát. LinkedIn-profilja szerint 2023 januárja óta akadémiai kutató, idén júniusban pedig Tajpejbe utazott, ahol a Taiwan Foundation for Democracy vendégkutatója. A volt politikust a honlapján fellelhető e-mail címén kerestük, amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Szél Bernadett 2018. április 6-án

Szél Bernadett 2018. április 6-án

Fotó: Bődey János / Index

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/29/politika-kozelet-karrier-sneider-tamas-szel-bernadett-rig-lajos-ujhelyi-istvan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dübörög a paksi beruházás, Szijjártó Péter a Roszatom vezetőivel tárgyalt Isztambulban

Dübörög a paksi beruházás, már kilencszáz ember dolgozik a helyszínen, és ez a szám folyamatosan …