2020. november 27., péntekMa Virág napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2020.11.27. Virág Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kocsis Máté: A baloldal a parlamentben akar cirkuszolni a brüsszeli veresége után

Hirdetés

Kocsis Máté: A baloldal a parlamentben akar cirkuszolni a brüsszeli veresége után

A Fidesz frakcióvezetője szerint a baloldal az uniós költségvetési tárgyalásokból sem tanult semmit.

“Miután hazugságokat terjesztettek Magyarországról, és azt akarták, hogy hazánk rosszabbul járjon, most a magyar parlamentet próbálják cirkusszá változtatni” – írta a politikus, hozzátéve, ebben a kormánypártok nem vesznek részt.

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, a miniszterelnök az öt tárgyalási nap alatt 3 milliárd euróval többet szerzett az országnak annál, mint ami a korábbi, igazságtalan javaslatban szerepelt és visszaverte azt a zsarolási kísérletet, hogy a pénz felhasználását elfogult politikai feltételekhez kössék.
Kocsis Máté leszögezte, ez siker minden magyar számára. “A hazai baloldal ezt viselje el, hagyjon fel a Magyarország ellen folytatott politikával és ne cirkuszoljon” – fűzte hozzá.

A baloldal a parlamentben akar cirkuszolni a brüsszeli veresége után – fogalmazott pénteki közleményében a Fidesz frakcióvezetője.

Hirdetés

Dömötör Csaba: Nem veszünk részt a baloldal színjátékában

A kormány nem vesz részt a baloldali pártok által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen a brüsszeli költségvetési megállapodással kapcsolatban – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Kifejtette, a kabinet korábban már részletes tájékoztatást adott arról, hogy a miniszterelnök hárommilliárd euró, azaz ezermilliárd forintos nagyságrendű plusz támogatást harcolt ki Magyarország számára. “Emellett sikerült megakadályozni, hogy egy politikai zsarolási lehetőséget biztosító eljárást vezessenek be az uniós forrásokkal kapcsolatban” – tette hozzá.

Az államtiktár aláhúzta, továbbra is küzdenek azért, hogy az átláthatatlanul működő, az egyes tagországok politikai életébe mindenféle demokratikus felhatalmazás nélkül beavatkozó aktivistacsoportok ne kaphassanak támogatást az uniós költségvetésből.Sajnáljuk, és végtelenül szomorúnak találjuk, hogy a baloldali ellenzéki pártok a költségvetési vita során mindvégig az ország érdekei ellen politizáltak, és ugyanolyan lejárató kampányt folytattak, mint a járvány elleni védekezés legnehezebb heteiben” – fogalmazott Dömötör Csaba, majd hozzátette, “már csak ezért sem tartjuk indokoltnak, hogy az általuk kezdeményezett parlamenti színjátékban részt vegyünk”.

 

Magyar győzelem a csúcson

Azért is érthetelen a baloldal kezdeményezése, mert az uniós csúcs szép magyar sikerrel zárult. Orbán Viktor miniszterelnök ugyanis gyakorlatilag mindent keresztülvitt, amire korábban az Országgyűlés mandátumot adott neki. Az Origo írta meg elsőként, hogy többek között sikerült elérni, hogy

  1. a Magyarországnak járó forrásokat ne kössék politikai feltételekhez, ellenőrzésekhez, csak és kizárólag financiális ellenőrzésre kerülhessen sor az uniós pénzek kapcsán;
  2. Magyarország a tervezettnél hárommilliárd euróval többet kapjon; 
  3. Angela Merkel német kancellár megígérte, hogy év végéig lezárják a Magyarország elleni, 7-es cikkely szerinti eljárást.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20200731-rendkivuli-parlamenti-ulesen-nem-vesz-reszt-a-fidesz.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tizenöt egészségügyi dolgozó halt meg koronavírusban

Tizenöt egészségügyi dolgozó halt meg koronavírusban

A Magyar Orvosi Kamara listája szerint – amely a koronavírus miatt meghalt egészségügyi dolgozóknak állít …