2023. január 30., hétfőMa Martina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.01.30. Martina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kiszivárgott egy hangfelvétel: így működik a korrupció egy elit gimnáziumban

Hirdetés

Kiszivárgott egy hangfelvétel: így működik a korrupció egy elit gimnáziumban

Magyarország egyik legelitebb középiskolája az Eötvös József Gimnáziumban mindig többszörös túljelentkezés. A laphoz most eljuttatott hangfelvétel a középiskola igazgatója, Moss László és a gimnáziumhoz tartozó alapítvány vezetője, Kálmán Gábor a túljelentkezés ellenére is fenntart iskolai helyeket arra az esetre, hogy ha az írásbelit elbukó gyerekeket be akarják fizetni a szüleik.

A hangfelvétel szerint minimum félmillió forintot kell letenni az asztalra.

Hirdetés

A hangfelvételen egy gyerek édesapja beszélget az Eötvös József Gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány kuratóriumi elnökével, Kálmán Gáborral – a párbeszédben többször felbukkan az iskola igazgató neve is. Az édesapa fia az Eötvös hatosztályos gimnáziumába felvételizett, de a gyereke a felvételi követelményeknek nem tudott eleget tenni. A beszélgetésből azonban úgy tűnik, hogy ezt korrupcióval sikerült megoldani, ugyanakkor bár a félmillió forintot már letették az asztalra, mégsem érzik biztosítottnak azt, hogy gyermekük az Eötvösben fogja folytatni majd a tanulmányait. 

A hangfelvétel legnagyobb kérdése, hogy a félmilliós vesztegetési pénzt meg kell-e toldani még valamivel

Aztán egy lakásfelújítás ügy kerül szóba: „A Moss Laci lányának a lakásfelújítása történt, kettő nap alatt a kért összeget teljesítettük!” – mondja az édesapa a felvételen. „Én azt kérdezem, hogy a félmillió forint volt kevés?” – kérdezi Kálmán Gábortól, jelezve, hogy szívesen megtoldják az összeget.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/25/oktatas-korrupcio-iskola-eotvos-jozsef-gimnazium/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Schadl György mindent tagad, azt mondja, csak italokat ajándékozott Völnernek

Schadl György mindent tagad, azt mondja, csak italokat ajándékozott Völnernek

A több mint egy éve letartóztatásban lévő Schadl György azt állította, hogy soha nem adott át semmilyen …