2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kínából rendel? Lehet, hogy már nem sokáig!

Hirdetés

Kínából rendel? Lehet, hogy már nem sokáig!

A járványhelyzet még úgy is áremelkedést hozott az áruszállításban, hogy a határok a teherforgalom előtt nyitva maradtak. Lányi Márton, a Magyar Szállítmányozók Szövetségének elnöke arról beszélt az Indexnek, hogy a légi szállítás ára a duplájára emelkedett a koronavírus terjedése után, de jelentősen drágult a hajózás is.

A légi kapacitás az eredeti 35 százalékára esett vissza, ez hozza magával az emelkedést, a 2019-eshez képest körülbelül dupla árakat láthatunk. A ferihegyi reptérről kétezer tonna cargo kapacitás esett ki havi szinten.

A földön tartott utasszállító járatok is hatással vannak a forgalomra, a szélestörzsű gépek gyomrában nemcsak a poggyászt, hanem kereskedelmi árukat is szoktak vinni.

A vonat és a közút kontinensen belül, vagy Eurázsia viszonylatában jelenthet alternatívát, ezeknél tíz százalékos volumenvisszaesés tapasztalható, de „a drámától messze vagyunk”, ellentétben a jelentősen drágult tengeri áruszállítással.

Hirdetés

A Kínából érkező vonatok tele vannak, volumenemelkedés tapasztalható, de a tengeri és légi áruszállítást ez nem tudja tehermentesíteni.

Roham a WC-papírért

Lányi Márton szétbontotta a vásárlási hullámokat. Először, ahogy a koronavírus magyarországi megjelenése után is láthattuk, rengetegen elindultak a boltokba tartós élelmiszerekért, WC-papírért, és hasonló árukért.

Ebben vélhetően jelentős szerepet játszott, hogy az első gócpontot, Vuhant teljesen lezárták, ezért azt gondolhatták az emberek, hogy itt is hasonlóan drasztikus intézkedések lesznek. Lányi Márton ezt egy kezelhető logisztikai stresszhelyzetnek nevezte, mert ezeket a termékeket Magyarországon és a régióban elő lehet állítani.

<img […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/05/05/haromszoros-aron-lehet-elhozni-kinabol-egy-kontenert-ezt-itthon-is-megerezzuk/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem sikerült visszaszereznie az Esterházy-kincseket az Esterházy-alapítványnak

Nem sikerült visszaszereznie az Esterházy-kincseket az Esterházy-alapítványnak

Az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyva elutasította az Esterházy Magánalapítvány keresetét az Esterházy-kincsek tulajdonjogáért indított perben …